Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 16 december 2017 @ 02:29 door Travelboy , 757 keer bekeken

Het dochterbedrijf van Air Berlin NIKI staakt vanaf 14 december 2017 alle vluchten. Dit is te lezen op de website van NIKI. In eerste instantie was er sprake van dat NIKI zou worden overgenomen door Lufthansa. Dit gaat niet door. Hierdoor heeft NIKI onmiddellijk alle vluchten gestaakt en heeft zij faillissement aanvraagd. 

Procedure

Curator in deze zaak is Lucas Flöther, die ook het faillissement van Air Berlin afhandelt. De verwachting is dat beide faillissementen gelijktijdig zullen worden afgewikkeld. Details hierover zijn nog niet bekend. 

De curator heeft laten weten dat alle passagiers die sinds de faillissementsaanvraag van Air Berlin 15 augustus 2017 rechtstreeks een vlucht hebben geboekt bij NIKI mogelijk hun geld terug krijgen. Het gaat hier om tickets met reisdatum tot eind oktober 2018.

Wat kunt u doen?

Heeft u een pakketreis geboekt? Neem dan direct contact op met de touroperator. De touroperator moet u verder helpen. 

Voor gestrande passagiers die hun vlucht rechtstreeks bij NIKI hebben geboekt, zijn er verschillende luchtvaartmaatschappijen die repatriëringsvluchten uitvoeren naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland tot 31 december 2017. 

Wilt u uw geld terug claimen? Momenteel is niet bekend hoe en wanneer u een claim kunt indienen bij de curator. Zodra meer bekend is, zullen wij hierover nieuws op onze website plaatsen. 

Heeft u hier nog vragen over? Neem dan contact op met onze juristen.

 

Bron: www.eccnederland.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.