Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 28 december 2017 @ 16:10 door Travelboy , 738 keer bekeken

In de strijd om het in surseance van betaling verkerende Niki is nog één bieder over: IAG Holding, het moederbedrijf van o.a. British Airways, Iberia en Vueling.
 
Volgens de curator van de airline wordt met nog slechts één gegadigde onderhandeld. Namen noemt hij niet, maar Duitse media zeggen te weten dat het om IAG gaat. De komende dagen moet een definitief koopcontract worden opgesteld. Daar is haast bij, want de vlieglicentie van Niki is slechts tot 3 januari verlengd.
 
Het Oostenrijkse Niki, ooit onderdeel van Air Berlin, heeft midden december uitstel van betaling aangevraagd. Dat gebeurde nadat Lufthansa afzag van een overname, omdat de Europese Unie stelde dat Lufthansa een te dominante positie in de Duitse luchtvaart zou krijgen. De toestellen van Niki staan sinds die tijd aan de grond.
 
Andere gegadigden voor overname waren voormalig Formule 1 coureur en luchtvaartondernemer Niki Lauda, Thomas Cook (Condor) en het Duitse TUIfly.
 
Niki heeft een goed routenetwerk vanaf onder andere Düsseldorf, inclusief bijbehorende slots. Vooral de route naar Mallorca is erg populair. Düsseldorf is een populaire hub voor de Nederlandse markt
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.