Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 29 december 2017 @ 11:02 door Travelboy , 792 keer bekeken

Maandenlang werken onder andere oud-medewerkers van airberlin aan een plan om het voormalige LTU Airlines een nieuw leven in te blazen. Het project begint nu zichtbare vormen aan te nemen. ‘LTyou’ de nieuwe naam voor de maatschappij is al geregistreerd, schrijft aeroTelegraph
 
LTyou
Er zijn twee bedrijven opgericht onder LTyou, een in Duitsland en een in de VS. Via de Facebook-groep, waarmee het project bekendheid kreeg, is gestemd over de naam. Met de originele naam ‘LTU’ konden een aantal rechthebbende oud-medewerkers niet akkoord gaan.
Businessplan

De volgende stap is het uitwerken van een businessplan. Hieraan wordt op een aantal Duitse universiteiten de komende tijd gewerkt. Ook oud-piloten, managers en de directie van de luchthaven van Düsseldorf worden bij het project betrokken. Het bestuur van LTyou zoekt intussen ook naar financiële steun.
 
Vakantievlieger
LTU werd in 1955 opgericht. Vanaf de jaren zestig ontdekte LTU de populariteit van Mallorca als vakantieparadijs. LTU was in 1973 de eerste vakantievlieger die een wide-body in de vloot had. De maatschappij had Düsseldorf als thuisbasis.
 
Maar de aanslagen van 11 september 2001 en het vertrek van grootaandeelhouder Swissair zorgden ervoor dat het passagiersaantal instortte. LTU werd in 2007 verkocht aan airberlin, waarna twee jaar later het merk verdween.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.