Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 11 november 2017 @ 15:42 door Travelboy , 825 keer bekeken

Luchtvaartmaatschappij Ryanair lanceert een programma om het aantal piloten in directe dienst te verhogen en om het management van de piloten te verbeteren.

 

Dit meldde persbureau Reuters vrijdag op basis van een intern document. Het concern zou bereid zijn om in november en december in totaal 480 piloten een contract aan te bieden.

 

Ryanair moest in september maar liefst twintigduizend vluchten schrappen door roosterproblemen. Er bleken niet genoeg piloten beschikbaar te zijn om geplande vluchten uit te voeren. Critici vonden dat de piloten van Ryanair niet genoeg betaald kregen en onder te hoge druk moesten werken.

 

Piloten bij het concern zouden de problemen ook hebben gebruikt om betere omstandigheden te eisen. De luchtvaartmaatschappij, de grootste in Europa gemeten naar passagiers, zegde toe de arbeidsvoorwaarden te verbeteren.

 

In het document valt te lezen dat 20 van de 86 Ryanair-bases voor het aanbod hebben gestemd. Ook is er een aantal locaties, waaronder London Stansted, die tegen het voorstel zijn.

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.