Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 20 september 2017 @ 10:02 door Travelboy , 817 keer bekeken

Ook op Social Media zijn valse winacties in omloop. Zo circuleert momenteel op Facebook het bericht dat Transavia gratis vliegtickets weggeeft. Trap hier niet in! Er zitten oplichters achter.
 
In het Facebookbericht staat een link die verwijst naar een site met een enquête. Hier krijg je een aantal vragen voorgeschoteld over de service van Transavia. En je raadt het nooit... Je hebt de tickets gewonnen..Het enige wat je nog moet doen is het bericht delen op Facebook. Maar doe dit niet! Het komt geregeld voor dat je computer via een dergelijke winactie wordt besmet met een virus. Bovendien is de kans groot dat je gegevens in handen van fraudeurs terechtkomen. Wie deelneemt aan de actie, dient namelijk een app toegang te geven tot bepaalde informatie op Facebook. Jouw e-mailadres kan zo bijvoorbeeld in handen van spammers vallen.
 
Kom je deze winactie tegen op Facebook? Doe dan niet mee en laat degene die het heeft gepost weten dat het om een nepactie gaat. Als je al hebt deelgenomen, verwijder dan de onbekende apps in jouw Facebook-account. Daarnaast moet je ook het gedeelde bericht van je tijdlijn halen.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.