Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 15 augustus 2017 @ 17:32 door Travelboy , 729 keer bekeken

De Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin heeft bij de handelsrechtbank het faillissement aangevraagd. Meteen heeft de grote concurrent Lufthansa laten weten dat het de activiteiten van Air Berlin wil overnemen.
 
Air Berlin is de zesde luchtvaartmaatschappij van Europa. Volgens de directie van Air Berlin was er geen andere optie nadat hoofdaandeelhouder Etihad Airways uit de Verenigde Arabische Emiraten geweigerd had om nog geld in de maatschappij te stoppen.
 
Daarom heeft Air Berlin nu bij de handelsrechter het faillissement aangevraagd. Wel kan de maatschappij nu tijdelijk gewoon voort blijven vliegen, want de Duitse regering is bereid om een overbruggingskrediet van 150 miljoen euro toe te staan. Een stopzetting van de activiteiten zou in volle vakantie duizenden reizigers hebben geblokkeerd.
 
Tegelijk heeft de directie van Air Berlin gezegd dat er onderhandelingen lopen over de overname van de activiteiten of een deel daarvan door die andere Duitse maatschappij Lufthansa. Die verklaarde zich meteen bereid om de activiteiten van Air Berlin over te nemen. In juni had Lufthansa nochtans laten weten geen zin te hebben in een overname van zijn belangrijkste rivaal in Duitsland.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.