Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 28 november 2011 @ 21:20 door Travelboy , 1386 keer bekeken

Eindhoven Airport bereikt al in 2013 het maximum aantal vluchten per jaar. Eerder is met het kabinet afgesproken jaarlijks maximaal 28.050 vluchten uit te voeren. Over twee jaar is er alleen al een vraag naar bijna 600 vluchten meer.

 

De groei op Eindhoven Airport komt doordat Schiphol de grenzen van haar groei bereikt. Het huidige aantal vliegbewegingen in Eindhoven zit nu op ruim 24.000. De toename zit hem vooral in de vluchten van Ryanair en Transavia.

 

Reactie directie
 De directeur van Eindhoven Airport Joost Meijs verwacht geen problemen. Volgens hem komt in 2013 een luchthavenbesluit in plaats van de huidige ontheffing. Daardoor worden de beperkingen voor het vliegveld berekend in geluidsruimte in plaats van vliegbewegingen. Aan een voorspelling van het aantal vliegbewegingen na 2013 wilde Meijs zich maandag niet wagen.

 

De Belangenvereniging Omwonenden Welschap vreest dat het totale aantal vluchten en het aantal vliegbewegingen in de vroege ochtend en late avond flink zullen toenemen zodra er een luchthavenbesluit is.

 

bron: www.omroepbrabant.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.