Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 10 mei 2011 @ 21:03 door Travelboy , 1351 keer bekeken

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft ermee gedreigd jobs te schrappen in Spanje als de autoriteiten van dat land 1,23 miljoen euro aan boetes niet kwijtschelden. Dat melden de Spaanse kranten Expansion en El Mundo vandaag.

 

O'Leary noemde de boetes in een brief aan de Spaanse minister van Industrie Miguel Sebastian "oneerlijk en onrechtvaardig".

 

Ryanair kreeg in 2009 en 2010 volgens de kranten 65 boetes. Het gaat dan onder meer om boetes voor het weigeren van identiteitskaarten en rijbewijzen als identiteitsdocumenten, het niet toekennen van beloofde kortingen, en onenigheden over bagage, zo melden bronnen bij de autoriteiten.

 

Volgens O'Leary deden de betrokken instanties geen moeite om de feiten te verifiëren of rekening te houden met Ryanairs verdediging. Hij noemde de boetes ook "buiten proportie" en "discriminerend", erop wijzend dat andere luchtvaartmaatschappijen in Spanje geen zo'n hoge boetes kregen. O'Leary vroeg om een ontmoeting met minister Sebastian, maar die heeft nog niet plaatsgevonden.

 

Ryanair dreigt ermee om routes en jobs te schrappen in Spanje. De Ierse maatschappij zorgt naar eigen zeggen voor meer dan 33.000 jobs op de Spaanse luchthavens.

 

Volgens de Spaanse autoriteiten werd voor het opleggen van de boetes de "normale procedure" gevolgd.

 

bron: www.demorgen.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.