Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 24 februari 2011 @ 01:11 door Travelboy , 1354 keer bekeken

Europese lagekostenmaatschappijen hebben in 2010 hun passagiersaantallen met 6,1 procent zien stijgen. Dat blijkt uit cijfers die de European Low Fares Airline Association (ELFAA) heeft bekendgemaakt. Bij ELFAA zijn in totaal negen Europese prijsvechters aangesloten, waaronder Transavia, easyJet, Ryanair en Wizz Air.

 

De belangenorganisatie ie tevreden over de cijfers. “Uit deze cijfers blijkt dat onze leden op de goede weg zijn om de dominante factor in het intra-Europese lijndienstverkeer te worden”, zegt ELFAA-voorzitter John Hanlon.

 

De bezettingsgraad, ofwel het percentage bezette stoelen aan boord, steeg met gemiddeld 0,3 procentpunten tot 82,3 procent. ELFAA meldt niet of er in 2010 sprake was van een daling of toename van de gemiddelde ticketprijzen.

 

Europese low cost carriers hebben het wat betreft passagiersaantallen in 2010 beter gedaan dan traditionele luchtvaartmaatschappijen. De Association of European Airlines (AEA), die opkomt voor de belangen van netwerkmaatschappijen als Air France, KLM, British Airways en Lufthansa, meldde over 2010 een passagiersstijging 2,5 procent.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.