Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 01 november 2011 @ 19:03 door Travelboy , 1156 keer bekeken

Alle activiteiten van Amsterdam Airlines zijn per direct gestaakt, dit laat de Inspectie van Verkeer en Waterstaat (IVW) weten.

 

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij, die al onder verscherpt toezicht stond heeft bij het IVW aangegeven te stoppen. Dat bevestigde de IVW dinsdag naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.
 

De IVW heeft vanwege het bericht van Amsterdam Airlines de operationele vergunning van de luchtvaartmaatschappij per direct geschorst. De maatschappij heeft nu 3 maanden de tijd voor een eventuele doorstart alvorens de vergunning definitief wordt ingetrokken. 'Maar dan moet voor die tijd wel worden aangetoond dat zij financieel gezond zijn en dat zij aan alle veiligheidsvoorschriften voldoen, aldus de IVW.
 

De maatschappij stond al onder verscherpt toezicht van de IVW omdat zij niet aan de benodigde veiligheidsvoorschriften voldeed. Zo werd onder meer het verplichte handboek voor procedures niet bijgehouden.

 

Sinds 2008 vloog Amsterdam Airlines o.a. voor ML tours naar diverse plaatsen in Turkije en Marokko . ML Tours meldt dat alle vluchten doorgaan en door andere maatschappijen worden verzorgd.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.