Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 13 september 2011 @ 19:40 door Travelboy , 1134 keer bekeken

easyJet en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maakten vandaag hun samenwerking bekend. De twee partijen werken de komende drie jaar nauw samen op het gebied van toeristische promotie van Nederland in Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Italië. Samen investeren ze 4,5 miljoen euro om Nederland op de kaart te zetten als aantrekkelijke citytrip-bestemming.

 

Het doel van deze citybreak-campagne is om de komende drie jaar zo'n 750.000 extra bezoekers naar Nederland te trekken die hier zo'n 300 miljoen euro besteden. De citybreak campagne richt zich voornamelijk op Duitsland, Spanje, Italië en de Britse markt. Dit komt overeen met de landen waar NBTC ook de prioriteit legt voor wat betreft het aantrekken van toeristen. easyJet is op dit moment al sterk aanwezig in deze landen met medewerkers en marketing personeel ter plekke om de media campagnes uit te voeren en te ondersteunen.

 

Impuls toerisme naar Nederland
Francois Bacchetta, bij easyJet verantwoordelijk voor o.a. Nederland: "easyJet is een belangrijke speler voor het toerisme naar Nederland. Sinds 1996 vliegen we op Amsterdam en hebben we in totaal zo'n 23 miljoen passagiers van en naar de stad vervoerd. De nauwe samenwerking met het NBTC zal eraan bijdragen om reizen naar Nederland nog gemakkelijker en betaalbaarder te maken. En daarmee werken we mee aan een impuls van het toerisme naar Nederland."
 

Vergroten slag- en concurrentiekracht
Andrew van der Feltz, directeur Netwerk en Business Development NBTC: "Deze samenwerking is een perfect voorbeeld van onze strategie om zo veel mogelijk relevante (inter)nationale partners en middelen te bundelen om de marketingkracht voor de bestemming Nederland te vergroten. Met easyJet richten we ons met name op het promoten van een stedentrip in Nederland om het toeristisch bezoek aan ons land te stimuleren. Gezamenlijk investeren in promotie rendeert en levert zichtbaar een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van onze economie en werkgelegenheidReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.