Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 02 februari 2011 @ 15:01 door Travelboy , 1569 keer bekeken

Vanaf de zomer wil een nieuwe maatschappij op werkdagen driemaal daags gaan vliegen van Maastricht Aachen Airport (MAA) naar Schiphol, en tweemaal daags naar München en Londen. Met een enkeltje van 30 euro is de passagier van nieuwkomer Wings of Maastricht dan in 40 minuten op Schiphol. Met de trein duurt dat 2,5 uur.

 

Een woordvoerder van MAA zei woensdag dat gesprekken met investeerders voorspoedig verlopen en begin maart rond moeten zijn. Voor het eerste jaar is 4,5 miljoen euro nodig.

 

Door vliegtuigen te leasen in plaats van de kopen kan Wings of Maastricht jaarlijks 150.000 passagiers goedkoop vervoeren. Het eerste jaar verwacht de maatschappij op basis van een haalbaarheidsonderzoek iets minder dan 100.000 passagier. Vanaf het derde jaar denkt het bedrijf aan een bezetting van 130.000 stoelen.

 

bron: www.brabantsdagblad.nlReacties

  • Travelboy
    donderdag 3 februari 2011, 03:05
    De prijzen bij KLM-cityhopper waren wel veel hoger dan bij deze nieuwe maatschappij. Dus wie weet is het toch rendabel. Al verwacht ik meer van de Buitenlandse routes
  • Patrick
    woensdag 2 februari 2011, 17:57
    Ik moet het nog zien, KLM Cityhopper is niet voor niks gestopt met deze route. Natuurlijk is het leuk om weer eens een binnenlandse route te hebben maar winstgevend zal het niet zijn denk ik. Verder hebben ze het wel over binnen 40 minuten van Maastricht naar Schiphol maar daar komt de tijd voor het in- en uitchecken nog bij, dus zoveel tijdswinst heb je er niet mee. Alleen als je op een van beide luchthavens moet overstappen is het interessant.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.