Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 17 november 2011 @ 19:59 door Travelboy , 1547 keer bekeken

Volgens het agentschap Europa Press en de mededelingen van de Ierse vliegmaatschappij Ryanair zelf, hebben de low cost vervoerder en de Generalitat de Catalunya een pre-akkoord bereikt over meer vluchten op de Catalaanse vliegvelden Reus en Girona. Dit nieuwe akkoord zou vanaf april 2012 van kracht zijn en ervoor zorgen dat er op beide luchthavens tussen de 2 á 3 miljoen passagiers zullen komen.
 

In het geval van Reus zou dat een toename zijn van zo’n 500.000 passagiers en werk beiden aan tenminste 500 mensen uit de regio Tarragona/Reus. In het geval van Girona zouden er op jaarbasis tenminste 2 miljoen passagiers moeten komen. Volgens Ryanair is er echter wel een eis aan verbonden namelijk dat de Spaanse vliegdienst en eigenaar van de luchthavens AENA de luchthavenbelastingen niet verhoogd. Wordt dat wel gedaan dan zal er ook geen akkoord zijn, aldus Ryanair.
 

Sinds 6 november heeft Ryanair alle lijndiensten geannuleerd op het vliegveld van Reus/Costa Dorada en de basis die zij daar hadden opgedoekt. Dinsdag werd bekend dat Ryanair vanaf 25 maart weer zou gaan beginnen met 10 lijndiensten naar onder andere België, Duitsland en Groot Brittannië. Op het vliegveld van Girona is Ryanair weliswaar nog actief aanwezig deze winter maar heeft de luchtvaartmaatschappij sinds februari al 39 lijndiensten en routes geannuleerd vanwege de problemen met de regionale overheid.
 

Het akkoord zou gelden voor de komende vijf jaren en wordt zowel door Ryanair alsook de regionale overheid als zeer belangrijk bestempeld. Naast het feit dat Ryanair geen belastingverhogingen zou hebben, doet de regio Girona nog eens 5,8 miljoen euro en Reus 3,2 miljoen euro per jaar in de overeenkomst. Dit lijken enorme bedragen maar gezien het feit dat Rayanri miljoenen passagiers naar de vliegvelden brengt levert dit ook weer vele miljoenen op.
 

In totaal zal de Generalitat de Catalunya negen miljoen euro aan subsidies beschikbaar stellen waarvan acht miljoen naar de Ierse vliegmaatschappij zal gaan. Deze eist dus dat AENA de luchthavenbelastingen niet zal verhogen aangezien anders de overeenkomst geannuleerd wordt. Daarnaast zal Ryanair een terrein nabij het vliegveld van Girona krijgen waar zij een hotel zullen gaan bouwen en een nieuwe hangar gebouwd zal worden. Er zijn, buiten de reeds al bekende routes, nog geen nieuwe aanvliegroutes bekend gemaakt. Ongetwijfeld zal dit binnenkort gebeuren.

 

bron: www.spanjevandaag.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.