Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 06 mei 2011 @ 21:48 door Travelboy , 1339 keer bekeken

De zogeheten biedersconferentie voor potentiële exploitanten van de luchthaven Twente is afgelopen dinsdag naar tevredenheid verlopen. Een woordvoerster van Area Development Twente (ADT), het samenwerkingsverband van de gemeente Enschede en de provincie Overijssel dat de doorstart begeleidt, omschrijft de belangstelling voor de exploitatie als ‘goed’.


De biedersconferentie nabij Schiphol was bedoeld als een podium voor marktpartijen om elkaar te ontmoeten en om meer informatie te krijgen over de mogelijkheden van de luchthaven en de procedure. De verwachting is dat, als het tot een doorstart komt, een consortium van bedrijven de exploitatie op zich zal nemen.

 

ADT wil niet ingaan op namen van geïnteresseerden die zich op de conferentie hebben gemeld. De bijeenkomst zelf was besloten en slechts toegankelijk voor geregistreerde partijen tegen betaling van 1.000 euro. „Dat hebben we gedaan om serieuze partijen te selecteren”, aldus de woordvoerster.

 

Bronnen melden dat tien partijen tot nu belangstelling hebben getoond voor de luchthaven. Vier partijen zouden ‘zeer serieus’ zijn. In de afgelopen maanden zijn de Turkse YDA Groep en het Australische Segoia als mogelijke exploitanten genoemd.

 

Partijen kunnen zich nog tot 15 juni inschrijven. Daarna volgt een periode van circa anderhalf jaar tot de definitieve gunning.

 

bron: www.tctubantia.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.