Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 27 juli 2011 @ 17:59 door Travelboy , 958 keer bekeken

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat vanaf Eindhoven Airport op vier nieuwe bestemmingen vliegen, waaronder Marrakech in Marokko. De andere bestemmingen zijn Gdansk en Krakau in Polen en Kaunas in Litouwen.

 

Ryanair verwacht dat het aantal passagiers dat de prijsvechter vervoert vanaf Eindhoven Airport zal stijgen van anderhalf miljoen naar 1, 7 miljoen. De nieuwe bestemmingen starten begin oktober.

 

Eindhoven Airport verwacht dat de vluchten naar Marrakech veel 'etnische reizigers' zal trekken, dus Marokkanen die op familiebezoek gaan. De vluchten naar Gdansk, Krakau en Kaunas zullen waarschijnlijk meer door zakenreizigers worden geboekt. De vluchtfrequentie voor al deze bestemmingen is 2x per week. De vluchten starten met ingang van de winterdienstregeling op 30 oktober

 

Lagere prijs dan Air France
 Deze week werd ook bekend dat Air France vanaf Eindhoven Airport op Marseille gaat vliegen. Opvallend is dat ook Ryanair vanaf de grootste Nederlandse regionale luchthaven van Nederland vluchten naar Marseille aanbiedt, maar dan tegen een lagere prijs. Volgens Eindhoven Airport bedienen beide maatschappijen een ander reizigerspubliek.

 

Eindhoven Airport groeit door tickettax Duitsland
 De groei van Eindhoven Airport zet gestaag door. Dit komt door nieuwe bestemmingen van luchtvaartmaatschappijen en deels door de invoering, per 1 juli, van de tickettax in Duitsland.

 

Volgens de luchthaven kiezen vooral Nederlanders er nu voor om niet meer vanaf Weeze te vliegen maar vanaf Eindhoven. Toeloop van Duitsers is er nauwelijks. Vermoedt wordt dat de Duitsers door de tickettax eerder afzien van een vliegreis dan te vliegen vanuit Nederland.

 

bron: www.omroepbrabant.nl  

 


Kaart van Marrakech
Kaart van Gdansk
Kaart van Krakau
Kaart van KaunasReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.