Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 28 juni 2011 @ 03:59 door Travelboy , 957 keer bekeken

Negentien partijen hebben de afgelopen maanden belangstelling getoond om de luchthaven Twente te ontwikkelen. Dat bleek deze week tijdens de rijtour voor Enschedese gemeenteraadsleden door het gebied van de voormalige vliegbasis.

 

De negentien belangstellenden hebben een paar weken geleden duizend euro betaald om toegang te krijgen tot een zogeheten biedersconferentie. Ook hebben zij gedetailleerde informatie aangevraagd over het aanbestedingstraject dat moet leiden tot het contracteren van een exploitant.

 

Of de partijen ook daadwerkelijk kandidaat-exploitanten zijn, zal medio volgende week blijken. Woensdag sluit de inschrijftermijn voor de aanbesteding. Die was aanvankelijk bepaald op 15 juni, maar op verzoek van de gegadigden is de sluitingsdatum met twee weken verschoven.

 

Aansluitend wordt bepaald met welke gegadigden verder wordt gepraat. Kandidaat-exploitanten moeten over ruime ervaring in de luchtvaartsector beschikken. De voorlopige gunning vindt plaats in de zomer van 2012, de exploitant zou aan het werk moeten in het voorjaar van 2013.

 

Bij de aanbesteding wordt de organisatie die het gebied moet ontwikkelen (ADT) geadviseerd door een commissie van deskundigen. Daarin heeft onder andere zitting Cees Maas, oud-vice-voorzitter van de raad van bestuur van ING.

 

Bron: TubantiaReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.