Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 25 oktober 2011 @ 02:00 door Travelboy , 1352 keer bekeken

Budgetcarrier Ryanair heeft de ambitie door te groeien tot één van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Het huidige aantal van zo'n 72 miljoen passagiers per jaar zal begin volgend decennium gegroeid zijn tot ver boven de 100 miljoen. “Ik wil graag groeien naar 120 tot 130 miljoen passagiers”, aldus Ryanair-topman Michael O'Leary in de Financial Times.
 
Tussen 2015 en 2021 zal de vloot daarvoor fors worden uitgebreid. De huidige Ryanair-vloot bestaat uit zo’n driehonderd toestellen, uitsluitend Boeing 737-800’s. Op termijn moet de vloot groeien tot zo’n vijfhonderd vliegtuigen.

Ryanair is is gesprek met drie fabrikanten - Boeing, het Chinese COMAC en en Russische Irkut - over de levering van nieuwe toestellen. De deal zou twee- tot driehonderd vliegtuigen betreffen. Ryanair zei eerder al sterke interesse te hebben in de C919, het nieuwe toestel dat wordt ontwikkeld door COMAC.
 
Een deel van de nieuwe toestellen dient ter vervanging van oudere toestellen in de bestaande vloot. O'Leary benadrukt wel dat de vlootuitbreiding er alleen komt als Ryanair de toestellen 'goedkoop' kan verkrijgen. De onderneming wil dan ook aanzienlijke kortingen bedingen bij de leveranciers.

Nadat Ryanair de afgelopen jaren met name groeide in landen als Spanje en Italie, ligt de nadruk de komende jaren op Scandinavië en Oost-Europa. In die regio’s wil Ryanair respectievelijk vijftig en honderd vliegtuigen stationeren.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.