Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 09 april 2011 @ 01:16 door Travelboy , 1296 keer bekeken

Op Koninginnedag moet de eerste vlucht plaatsvinden van een nieuwe Nederlandse luchtvaartmaatschappij: Corendon Dutch Airlines.

 

Vliegen is niet nieuw voor Corendon. In 2005 richtten Uslu en zijn partner al Corendon Airlines Turkije op. ''Die maatschappij vliegt niet exclusief voor onze klanten'', aldus Uslu. Dat is met de Nederlandse maatschappij nadrukkelijk wel de bedoeling.

 

Transavia

Oorspronkelijk hadden de mannen achter Corendon niet de bedoeling de luchtvaartbusiness in te stappen. ''We moesten wel, anders konden we niet aan capaciteit komen.'' De enige luchtvaartmaatschappij die stoelen aan een touroperator verkoopt, is Transavia. ''Dus restte ons niks anders dan zelf een airline te beginnen.''

 

Ook de verschillende markten waar de Nederlandse toerist heen wil, zitten behoorlijk dichtgetimmerd, stelt Uslu. ''De grote touroperators van Nederland hebben hun posities ingenomen. Op markten als Spanje en Portugal kom je er als nieuwkomer niet meer tussen.'' Daarom besloot Corendon ook nieuwe markten aan te boren, nadat het zelf Turkije naar zich toe had getrokken.

 

Retro-bestemmingen

''We gaan ons richten op de retro-bestemmingen. Die plekken waar in de jaren negentig honderdduizenden Nederlanders op vakantie gingen.'' Daarmee doelt Uslu op onder andere het Israëlische Eilat, het voormalig Joegoslavische Macedonië en het Italiaanse Rimini. Hij denkt dat daar een markt voor is, net zoals voor retro-auto's op dit moment.

 

Met die bestemmingen wil Corendon de concurrentie aangaan met populaire plekken als Mallorca en de Canarische Eilanden waar hij geen toegevoegde waarde kan brengen. De retrobestemmingen moeten volgens Uslu zelf weer wennen aan toeristen. ''We hadden geen moeite om Nederlandse reisleiders te vinden, maar ze zijn nu wel allemaal 50 jaar.''

 

Marokka en Bulgarije
Vanaf 6 mei gaat Corendon op Macedonië vliegen en vanaf de start van het winterseizoen komt Eilat op het programma. Vanaf 1 oktober had Corendon Egypte al toegevoegd aan het lijstje, dat ging een tijdje goed todat daar de onrust uitbrak. ''Achteraf gezien was dat niet zo fijn.'' Dit jaar richt het bedrijf verder zijn pijlen onder andere op Marokko en Bulgarije.

 

De nieuwe maatschappij krijgt als het goed is 21 april zijn vergunning. Het eerste toestel komt 26 april en krijgt 28 april een naam. Daarna kan op 30 april de eerste vlucht worden gemaakt. Het is de bedoeling dat er elk jaar een toestel bijkomt. ''We doen het rustig aan. Ik krijg geen medaille voor tien toestellen extra.''

 

bron: www.nu.nl

Corendon wordt binnenkort bijgewerkt in ons vluchten overzichtReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.