Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 05 augustus 2011 @ 01:37 door Travelboy , 1389 keer bekeken

De nachtbus die sinds 1 juli bij wijze van proef vanuit Groningen door Drenthe naar Schiphol rijdt, is een blijvertje. Drenthe Tours laat de bus volgend jaar alle dagen rijden.
 

De nachtbus rijdt in juli en augustus als proef. "We verkochten tot dusver 600 kaartjes. Dat is niet zoveel als gehoopt, maar ook niet slecht. Zo bekend is de bus immers nog niet. Dat we in september toch even stoppen, komt omdat we het goed willen voorbereiden", zegt directeur Klaas Jan de Vries.
 

Drenthe Tours springt in het gat in de dienstregeling van NS. Voor veel mensen vertrekt de laatste trein naar Schiphol te vroeg en de eerste te laat. Ze moesten tot dusver met auto of taxi. Of zitten vast aan een hotelovernachting.
 

De nachtbus vertrekt om 01.00 uur uit Groningen en stopt onderweg desgewenst langs de A28. "De meeste klanten komen uit Groningen, Haren en Assen. In Hoogeveen stappen ook wel mensen uit Emmen in", zegt De Vries. "Ze gaan niet alleen met het vliegtuig, maar ook met de vroege trein naar Parijs."
 

Het aantal passagiers dat mee terug rijdt, is De Vries tot dusver meegevallen. "Er landen kennelijk toch nog vrij veel mensen na 23.00 uur. Die kunnen ook niet meer met de trein terug naar huis."
 

Reserveren (oa via de website www.deschipholbus.nl) is verplicht. "Dat kan nog om acht uur 's avonds", zegt De Vries. Afhankelijk van de voorverkoop zet hij een kleine of grote bus in. Een kaartje kost 22,50 euro exclusief reserveringskosten (2 euro).

 

bron: www.dvhn.nl
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.