Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 02 december 2022 @ 19:12 door Travelboy , 239 keer bekeken

Helaas heb ik alle Nieuwsberichten van 2022 verwijderd. Hierbij  een overzicht per maand. Deze komen vanaf www.goedkoopvliegenclub.nl . Op de site heb ik ook bij lange artikelen een koppeling gemaakt naar een aanvulling op de club. Deze zijn helaas verloren gegaan.

 

België: 48 piloten slepen Ryanair voor rechter

De Belgische Ryanair-piloten willen via de arbeidsrechtbank bekomen dat Ryanair hun loon weer op het niveau van voor corona brengt.

Nadat ze dit jaar al twee keer het werk hebben neergelegd, in juni en juli, stappen 48 in België gevestigde Ryanair-piloten naar de arbeidsrechtbanken in Brussel en Charleroi om een eerdere loonsverlaging ongedaan te maken én een oude indexering van de lonen af te dwingen.

Bij het uitbreken van de coronapandemie, in 2020, waren de piloten akkoord gegaan om 20 procent van hun loon in te leveren, op voorwaarde dat het na de crisis weer op het oude niveau zou worden gebracht. Maar dat is vandaag nog altijd niet gebeurd, zeggen de piloten, ondanks het feit dat de Ierse lagekostenmaatschappij weer meer vluchten dan voor corona uitvoert (15 procent meer, volgens de laatste cijfers van Eurocontrol) én het salaris van topman Michael O’Leary wel weer op het niveau van voor corona is.

Volgens ACV Puls, die de piloten bijstaat, heeft Ryanair de loonsverlaging verkregen door te dreigen met collectief ontslag – ‘chantage’, aldus de christelijke vakbond – en vroeg de luchtvaartmaatschappij hen op die manier te helpen om het bedrijf te redden tijdens de grootste crisis in de luchtvaart sinds de Tweede Wereldoorlog. ‘Maar in werkelijkheid werden de loonsverlagingen niet gebruikt om de werkgelegenheid in stand te houden’, zegt vakbondsafgevaardigde Hans Elsen.

Lees verder op: www.standaard.be/cnt/dmf20220830_94750836


Dure snacks bij Low Cost Carriers

Wie niet veel wil betalen voor een vliegticket zal diep in de buidel moeten tasten voor hapjes en drankjes aan boord. De passagiersrechtenorganisatie Airhelp (www.airhelp.de) heeft ooit de snack- en drankprijzen van tien Europese low-cost airlines onder de loep genomen.

Niet elke luchtvaartmaatschappij staat het gebruik van alcoholische dranken toe. Passagiers van Vueling en Pegasus hoeven het alleen maar zonder mousserende wijn te stellen, terwijl de Duits-Turkse luchtvaartmaatschappij SunExpress helemaal geen alcohol aanbiedt. Over het algemeen moet u twee keer nadenken over het betalen van gemiddeld € 5,15 voor een klein blikje bier (€ 15,61/liter), € 6,15 voor een glas wijn (€ 31,13/liter) of zelfs 7, zou graag € 50 willen uitgeven (€ 37,50/liter) op mousserende wijn. Vooral Norwegian Air heeft veel te bieden op het gebied van alcohol: de Scandinavische luchtvaartmaatschappij verkoopt wijn en mousserende wijn voor € 7,50 voor 187 ml (€ 42,25/liter) en € 9,50 voor 200 ml (€ 47,50/liter). duurste.

De winnaar van de ranglijst met de relatief goedkoopste drankjes is het Duitse TUIfly, waar je nog steeds een knappe € 5,50 betaalt voor dezelfde hoeveelheid wijn en € 6 voor mousserende wijn. Met € 4 per blik (12,12 €/liter) is TUIfly-bier ook goedkoper dan de concurrentie. Reizigers met de Turkse luchtvaartmaatschappij Pegasus moeten het meeste geld uitgeven met € 5 voor 0,25 liter (€ 20/liter) en met Easyjet met € 6,50 voor 0,33 liter (€ 19,70/liter).

Lees verder op: https://goedkoop-vliegen-low-cost-carriers.clubs.nl/blog/detail/184407_dure-snacks-bij-low-cost-carriers

bron: www.dmm.travel/nc/news/teure-snacks-bei-billig-airlines

Dit is een machine vertaling, dus het taalgebruik kan soms wat krom zijn

 

29-08

Wizzair weer terug naar Chisinau (Modavië)

Wizz Air heropent de luchtverbindingen tussen de Moldavische hoofdstad Chisinau en de luchthavens van Eindhoven en Brussels South Charleroi Airport en Eindhoven, respectievelijk op 7 en 6 september.

ussen Eindhoven en de Moldavische hoofdstad zullen er twee vluchtrotaties per week zijn, op woensdag en zondag. Vanaf 30 oktober 2022 verzorgt WIZZ deze verbinding op donderdag en zondag.

Charleroi-Chisinau zal drie keer per week worden bediend, op dinsdag, donderdag en zaterdag. Vanaf 30 oktober 2022 wordt op maandag, woensdag en vrijdag gevlogen

bron:www.businesstraveller.nl


Verbod op nachtvluchten Schiphol voorlopig van de baan

Er komt voorlopig geen verbod op nachtvluchten op Schiphol. De Raad van State, die een initiatiefwet van GroenLinks in de Tweede Kamer heeft getoetst, vindt dat er nog niet voldoende onderzoek is gedaan naar alternatieven die nachtelijke vliegtuigoverlast kunnen beperken.

Tweede Kamerlid Suzanne Kröger van GroenLinks stapte in maart naar de Raad van State met initiatiefwetsvoorstel om alle vluchten op Schiphol tussen 23.00 en 6.00 uur te verbieden. Veel omwonenden zouden volgens Kröger wakker liggen door het nachtelijk vliegverkeer. Bovendien biedt een nachtvluchtverbod kansen voor de woningbouw.

"Zonder nachtvluchten kunnen er 22.000 huizen gebouwd worden", zei Kröger in maart tegen NH Nieuws. "Wat GroenLinks betreft gaan woningen boven vliegtuigen." De bouw van nieuwe woningen in de omgeving van Schiphol is onderhevig aan strenge geluidsregels. De overheid wil koste wat kost voorkomen dat er inwoners bij komen die in toekomst klagen over Schiphol.

Volgens de Raad van State heeft GroenLinks onvoldoende onderzocht hoe de vliegtuigoverlast zonder nachtverbod kan worden verminderd. "Zonder het doorlopen van de stappen uit de internationale afspraken staat Europese regelgeving een verbod op nachtvluchten op Schiphol niet toe", aldus de Raad van State, die Kröger adviseert haar voorstel beter te motiveren.

De Raad van State zette eerder dit jaar ook al een streep door een plan om duizenden nieuwe studentenwoningen te bouwen in Amstelveen. De nieuwbouw zou te dicht bij Schiphol komen te staan en te veel geluidsoverlast bij de studenten veroorzaken. Die uitspraak was tegen het zere been van woningzoekende studenten, die vliegtuiglawaai voor lief zouden nemen.

Minister de Jonge van Volkshuisvesting beloofde vlak voor de zomer opnieuw naar die uitspraak van de Raad van State te kijken. Tweede Kamerlid Kröger heeft nog niet gereageerd op het advies van de raad om nachtvluchten voorlopig niet te verbieden.

bron: www.nhnieuws.nl

 

26-08

Wizz Air wil eigen veiligheid verbeteren

Wizz Air komt met een nieuwe interne commissie die moet helpen bij de verbetering van het eigen veiligheidsbeleid en de naleving daarvan.

De voorzitter van de nieuwe veiligheidscommissie wordt Charlotte Pedersen, zo liet de low-costmaatschappij weten. Pedersen zit al twee jaar als niet-uitvoerend bestuurder in de directie van de onderneming. Ze vloog vroeger bij de Deense luchtmacht, waarna ze enige tijd operationeel inspecteur was bij de Luxemburgse luchtvaartautoriteit. In de jaren daarna bekleedde ze enkele topfuncties bij de helikoptertak van Luxaviation. Nu moet Pedersen ervoor gaan zorgen dat het bestuur van Wizz Air beter toezicht kan uitoefenen op de veiligheidssituatie en naleving van regels binnen het bedrijf.

Lees verder op UpintheSky

 

23-08

Eurowings introduceert curryworst aan boord

Passagiers op een Eurowings-vlucht die langer dan een uur duurt, kunnen nu Currywurst bestellen voor 7,50 euro, zo maakt de Lufthansa-dochter bekend. Ook kunnen er frietjes worden besteld, die de luchtvaartmaatschappij in mei al heeft geïntroduceerd. Volgens Eurowings zijn alle ingrediënten van de Currywurst afkomstig van regionale Duitse leveranciers.

bron: www.airliners.de

 

22-08

Vliegtuig Wizz Air botst tegen vogel op Eindhoven Airport

Een vliegtuig van Wizzair heeft zondagavond op Eindhoven Airport de startprocedure onderbroken nadat het tijdens het opstijgen tegen een vogel was gebotst. Het vliegtuig moest daarop vol in de remmen. Alle passagiers zijn inmiddels veilig uit het vliegtuig. Het vliegverkeer op de luchthaven is inmiddels weer vrijgegeven.

Op de luchthaven waren verschillende ambulances en brandweerwagens aanwezig om hulp te verlenen. Zij hoefden niet in actie te komen.

Het vliegtuig van Wizzair was op weg naar Boedapest. Tijdens het remmen heeft het vliegtuig twee klapbanden gekregen. Het toestel wordt weggesleept. Een vliegtuig van Transavia dat vanuit Valencia kwam heeft een doorstart gemaakt en is geland op Rotterdam Airport.

In de omgeving van de luchthaven in Eindhoven cirkelden lange tijd enkele vliegtuigen om te kunnen landen. Volgens een woordvoerder kan er op Eindhoven Airport weer volgens het schema worden gevlogen.

bron: www.omroepbrabant.nl

Lees ook:

Erik keek uit naar Boedapest: 'Het vliegtuig moest ineens vol in de ankers'

 

19-08

Twitter Gerucht: easyJet van Amsterdam naar La Coruna

easyJet opent een nieuwe route vanaf Amsterdam in het Zomerseizoen van 2023 richting A Coruña in de Spaanse streek Galicië. Deze bestemming is in zijn geheel nieuw voor easyJet en wordt tevens verbonden met Geneve en Milaan. Vluchten zijn momenteel nog niet boekbaar.

Deze routes worden mogelijk gemaakt door een subsidie van de lokale overheid om het toerisme te stimuleren.

Dat wordt dan de tweede nieuwe bestemmming in Noord Spanje in korte tijd. Vueling start in oktober met Asturias (Oviedo).

Vueling heeft in het verleden korte tijd op La Coruna gevlogen.

bronnen twitter @tomroek_ @SeanM1997

Lees meer in het Spaans op www.elespanol.com

 

17-08

Wizz Air doneert opnieuw tickets aan Oekraïners

Wizz Air heeft aangekondigd dat het opnieuw 100.000 gratis tickets beschikbaar zal stellen voor Oekraïense burgers op zo’n 800 Europese routes waarop Wizz Air Hungary en Wizz Air UK actief zijn.

De gratis tickets zijn beschikbaar voor reizen tussen 15 september en 8 december 2022. Op die manier wil WIZZ Oekraïense vluchtelingen helpen hun gewenste bestemmingen te bereiken.

Oekraïense burgers kunnen in het kader van dit gratis ticketprogramma een vlucht boeken via https://wizzair.com/#/rescue. Ze dienen bij het maken van de reservering hun paspoortnummer mee te delen. Bij het inchecken zal hen gevraagd worden om hun paspoort en de vereiste visum- en reisdocumenten te tonen.

bron: www.pilootenvliegtuig.nl

 

 

Einde aan mist-ellende in 2025 op Eindhoven Airport

Eindhoven Airport krijgt in 2025 nieuwe apparatuur in en rond de start- en landingsbaan waardoor er ook in dichte mist gevlogen kan worden. Nu moet Eindhoven Airport vluchten annuleren of omleiden als het mistig is.

Eindhoven Airport heeft dit afgesproken met Defensie, dat eigenaar is van de landingsbaan. Om de start- en landingsbaan niet twee keer open te breken, wordt het Instrument Landing System (ILS) in 2025 aangelegd als er toch al groot onderhoud gepland staat.

Het ILS is een radionavigatiesysteem dat piloten gebruiken om te landen. Met behulp van dit systeem kan een precisienadering van de landingsbaan worden uitgevoerd.

Het ILS kent drie categorieën, waarbij categorie IIIB de meest uitgebreide is. Eindhoven Airport krijgt categorie III. Op luchthavens met deze categorie ILS kan worden geland zonder dat er zicht is op de baan.

Op Eindhoven Airport hebben piloten nu nog minimaal 550 meter zicht op de landingsbaan nodig om te mogen landen.

bron: www.omroepbrabant.nl

 

Mogelijke staking bij Eurowings om werkdruk

De piloten van Eurowings gaan stemmen over stakingsacties nadat er geen akkoord is bereikt over banen bij de luchtvaartmaatschappij.

De pilotenvakbond Vereinigung Cockpit geeft aan dat er een stemming plaatsvindt na verschillende gespreksrondes met het management van Lufthansa, waaronder Eurowings valt. De partijen slaagden er niet in een oplossing te vinden voor het personeelstekort. Aangezien de vraag naar reizen terugkeert, is de werkdruk veel te hoog en moet er iets aan gedaan worden, aldus de vakbond. De stemming loopt tot 31 augustus.

Lees verder op: www.upinthesky.nl/2022/08/17/mogelijke-staking-bij-eurowings-om-werkdruk

 

13-08

Vueling: Cabinepersoneel krijgt 6,5% loonsverhoging

Het cabinepersoneel van Vueling heeft de stakingsoproep ingetrokken na overeenstemming te hebben bereikt over een salarisverhoging, zo meldt vakbond CCOO.

Vueling en CCOO zijn, met tussenkomst van de Interconfederale Bemiddelings- en Arbitragedienst (SIMA), een loonsverhoging van 6,5% overeengekomen, overeenkomend met de CPI 2021, waarmee de vakbond de acties gepland voor 15 augustus annuleerd.

CCOO heeft gemeld dat de salarisverhoging al wordt toegepast in de salaristabellen van 2021 en voor de achterstallige betalingen voor het jaar 2022.

Volgens de vakbond maakt deze overeenkomst duidelijk dat dreigen met staken een van de "krachtigste instrumenten" van de arbeiders is, aangezien zij van mening is dat het resultaat van de onderhandelingen "intrinsiek verbonden" is met het succes van de demonstrsatie op 2 augustus.

bron: www.hosteltur.com

 

12-08

Ryanair stopt met het aanbieden van spotgoedkope vliegtickets

Ryanair-topman Michael O’Leary heeft toegegeven dat de goedkope vliegtickets waar de Ierse budget luchtvaartmaatschappij bekend mee is geworden niet meer van deze tijd zijn. Dat wil zeggen dat de vluchten tegen bodemprijzen zoals 1,99 of 9,99 euro voorlopig niet (of nooit) meer te vinden zullen zijn bij Ryanair. De reden daarvoor zijn de torenhoge brandstofprijzen en de inflatie waardoor alles duurder is geworden.

Vliegen vanaf 1,99 of 9,99 euro was ‘vroeger’ heel normaal bij Ryanair wanneer ze een actie hadden. Weliswaar waren er weinig van dit soort goedkope vliegtickets verkrijgbaar en was je bijna altijd duurder uit, vliegen was nog altijd goedkoper bij Ryanair vergeleken met andere luchtvaartmaatschappijen.

Ryanair heeft vaak nog steeds goedkope tickets maar daar komen de extra kosten bovenop zoals stoelreservering, prioriteit instappen en handbagage, koffers etc. Daardoor zijn de prijzen allang niet meer zoals ‘vroeger’ en iedereen heeft, ondanks de klachten, daarmee leren leven.

Maar volgens Ryanair-topman O’Leary zullen de goedkope tickets nooit meer terugkeren, of in ieder geval voor een hele lange tijd niet meer. De gemiddelde vliegtickets zullen de komende vijf jaar (tot 2027) stijgen van 40 naar 50 euro. De prijsverhoging is noodzakelijk vanwege onder andere de hoge brandstofprijzen.

Het is niet de eerste keer dat Michael O’Leary aangeeft dat de tickets bij Ryanair omhoog zullen gaan, dat deed hij een maand geleden ook al. De Ryanair-topman is echter overtuigd dat ook de reguliere luchtvaartmaatschappijen hun ticketprijzen moeten verhogen waardoor prijsvechters zoals Ryanair en EasyJet nog steeds goedkoper zullen zijn. Daarom verwacht O’Leary niet dat mensen minder gaan vliegen, ze zullen alleen maar meer gebruik gaan maken van budget luchtvaartmaatschappijen.

bron: www.spanjevandaag.com

 

Schiphol komt met regeling voor consumenten die door lange wachtrijen vlucht hebben gemist

Na de uitzending van MAX vakantieman van 25 juli 2022, waarin MAX Ombudsman aankondigde samen met Els Doornhein van De Vos & Partners Advocaten een proefproces te starten tegen Schiphol, heeft Schiphol besloten om mensen die hun vlucht gemist hebben als gevolg van lange wachtrijen bij security tegemoet te komen.  

VIDEO extra uitzending MAX Vakantieman 11 augustus

Honderden mensen hebben hun vlucht gemist door de aanhoudende problemen op Schiphol. Ze meldden zich 4 uur van tevoren op de luchthaven, zoals Schiphol hen had geadviseerd. Toch hielp dat mensen niet om op tijd aan boord te gaan.

 Na de uitzending van MAX vakantieman reageerden niet alleen veel consumenten, maar ook rechtsbijstandsverzekeraars en de Consumentenbond meldden zich voor een samenwerking. Schiphol nam contact op met MAX Ombudsman, waarna er gesprekken werden gevoerd over de randvoorwaarden.

Met vereende krachten is er een regeling tot stand gekomen waaronder consumenten de kosten, die zij gemaakt hebben vanwege het missen van hun vlucht bij Schiphol, kunnen claimen. Mensen die hun vakantie in duigen zagen vallen, kunnen de kosten van de vlucht, gemiste onderdelen van hun reis of hotelovernachtingen vergoed krijgen. Ook als een pakketreis door het missen van de vlucht helemaal niet is doorgegaan, dan worden die kosten vergoed. Bijkomende kosten, zoals gemiste excursies, komen ook voor betaling in aanmerking. MAX Ombudsman heeft de regeling gezien en kan zich vinden in de inhoud.

 Directeur Dick Benschop van Schiphol zegt: “Het is natuurlijk heel vervelend dat mensen die zich, na 2 jaar Covid, weer hadden verheugd op hun vakantie door de problemen bij security hun vlucht hebben gemist. Daarmee hebben ze hun vakantie of een deel van hun vakantie moeten missen. Ik vind dat we in deze bijzondere omstandigheid deze mensen niet tussen wal en schip moeten laten vallen. De uitzending van MAX en de vragen vanuit de Consumentenbond onderstreepten dit gevoel. Schiphol besloot om ze te benaderen om te bespreken hoe deze mensen tegemoet konden worden gekomen. Dat alles leidde tot de regeling die we nu presenteren.”

Jeanine Janssen van MAX Ombudsman: “Ik ben blij dat Schiphol haar verantwoordelijkheid neemt richting de consument. We zijn er trots op dat we met onze actie hebben kunnen bijdragen aan deze oplossing’. Het proefproces is nu van de baan, want mensen worden schadeloos gesteld.”

Jan Slagter, directeur Omroep MAX: “MAX komt op voor de belangen van consumenten en zijn leden in het bijzonder. Dat is waar wij als omroep voor staan. Ook naar aanleiding van de problemen op Schiphol zijn we in actie gekomen en is, in goed overleg met alle betrokkenen, deze regeling tot stand gekomen. Ik ben trots op het resultaat.”

 Mensen die hun claim bij Schiphol willen neerleggen, kunnen die voorleggen via het formulier. Dat kan tot 30 september 2022. Het streven is om mensen binnen 6 weken na aanmelding uitsluitsel te geven, zodat daarna binnen 2 weken het geld kan worden uitbetaald. Mensen die zich bij MAX hebben gemeld met hun klacht krijgen maandag 15 augustus 2022 een brief met nadere informatie. De exacte regeling is hier te vinden.

 

10-08

Ryanair verwacht geen hinder van stakingen Spaans cabinepersoneel

Luchtvaartmaatschappij Ryanair verwacht niet dat de stakingen van het in Spanje gevestigde cabinepersoneel tot problemen gaan leiden. Die stakingen zouden in augustus of september plaatsvinden. Volgens Ryanair gaat het echter om stakingen van kleine vakbonden die “slechts een handvol werknemers van ons Spaanse cabinepersoneel vertegenwoordigen”.

In juni en juli was er al sprake van stakingen van het cabinepersoneel, maar volgens een woordvoerder van Ryanair hebben die “weinig of geen impact gehad op de vluchten van Ryanair van of naar Spanje”. Daarom verwacht Ryanair dat ook de circa 3000 dagelijks geplande vluchten in augustus en september geen hinder zullen ondervinden.

De twee vakbonden die van plan zijn te staken zijn USO en SITCPLA. De overgrote meerderheid van het cabinepersoneel wordt vertegenwoordigd door vakbond CCOO. Daarmee wist Ryanair eerder al cao-afspraken te maken.

bron: www.nieuws.nl

PS van een twitter contact:

Maar gisteren waren er toch 8 Ryanair vluchten cxld in Barcelona

 

09-08

easyJet en Spotify geven gepersonaliseerde reistips

easyJet en Spotify hebben de handen ineen geslagen om een creatieve digitale ervaring te bieden aan mensen die op zoek zijn naar inspiratie voor hun aanstaande reizen.
 
Met hun streamingintelligentie maakt Spotify het voor mensen mogelijk om hun ideale vakantiestemming te ontdekken op basis van hun afspeellijsten en daaraan gekoppelde, op maat gemaakte, reiservaringen binnen heel Europa. Als je muzieksmaak bijvoorbeeld kalm, warm en dromerig is, waarom zou je dan niet de botanische tuinen in Lissabon verkennen, een ontspannende sauna in Helsinki bezoeken of het noorderlicht bekijken in IJsland?
 
Vakantiestemmingen worden bepaald door muziekeigenschappen zoals de positiviteit van een nummer, energie en tempo. Naast het aanbevelen van specifieke bestemmingen en ervaringen, krijgen mensen ook muziekpodia in de buurt te zien van hun voorgestelde bestemming. Hiermee worden zij op de hoogte gebracht van concerten en optredens in de buurt.

‘Listen and Book’ wordt ondersteund door een marketingcampagne die is ontwikkeld door creatief bureau VCCP London. Met 433 miljoen actieve Spotify-luisteraars wereldwijd en meer dan 42 easyJet-bestemmingen die vanuit Nederland worden aangevlogen, is er geen gebrek aan reistips. Recent onderzoek toont aan dat 37% van de mensen nieuwe ervaringen en avonturen zien als hun belangrijkste motivatie om te reizen.

bron: https://fonkmagazine.nl

 

05-08

Cabinepersoneel Vueling gaat staken als ze geen loonsverhoging krijgen

Zo'n 300 werknemers hebben zich deze dinsdag verzameld voor het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij

Het cabinepersoneel van Vueling heeft gedreigd de komende weken te staken als de luchtvaartmaatschappij hun salaris niet met terugwerkende kracht met 6,5% verhoogt voor 2021, zoals het heeft gedaan met het grondpersoneel en de piloten. In feite hebben zich deze dinsdag zo'n 300 cabinepersoneelsleden verzameld voor het hoofdkantoor van het bedrijf om de salarisverhoging te claimen.

"Het is een minimale en eerlijke vereiste", zei Jon Herrera , algemeen secretaris van de CCOO-staatsluchtvaartsector, tegen ACN . De vakbond bekritiseert de stand van de onderhandelingen over de overeenkomst, die "sinds eind maart is geblokkeerd" van dit jaar, en roept op tot een "waardige salarisverhoging".

De vakbond STAVLA heeft zich aangesloten bij de Vueling-demonstratie van het cabinepersoneel , die vraagt ​​om de oprichting van loontabellen voor kantoorpersoneel en een herziening van de salariscategorieën van de bemanning.

bron: www.eltriangle.eu

 

03-08

EasyJet: maatregelen om max aantal passagiers Schiphol

De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet zegt een aantal maatregelen te zullen nemen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk vluchten vanaf Schiphol in september en oktober door kunnen gaan. In die maanden mogen er maximaal respectievelijk 67.500 en 69.500 reizigers per dag lokaal vertrekken van Schiphol.

Zo laat easyJet passagiers op een aantal vluchten gratis hun handbagage inchecken om sneller door de security te komen. Mochten reizigers als gevolg van de drukte op Schiphol hun vlucht toch missen, dan kunnen ze bij het grondpersoneel van de Britse prijsvechter hun vlucht gratis omboeken. Daarnaast is easyJet een speciale hulplijn gestart voor gezinnen met kinderen en zijn de openingstijden van de klantenservice verruimd.

De Britse luchtvaartmaatschappij zegt verder de impact van het besluit te betreuren maar begrijpt dat het voor Schiphol een "noodzakelijke stap" is om het vliegveld operationeel te houden. EasyJet wil nog niet vooruitlopen op eventuele annuleringen, maar zegt eerst het besluit van de slotcoördinator af te wachten.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.