Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 02 december 2022 @ 20:53 door Travelboy , 245 keer bekeken

Volgens een vakbondsvertegenwoordiger zal EasyJet naar verwachting uiterlijk begin volgende week reageren op eisen voor hogere lonen van de Franse vakbonden.

 

De vakbondsverklaring komt na een ontmoeting tussen easyJet en de vakbonden SNPNC en UNAC. . De gesprekken zijn sinds begin november aan de gang en zullen op 7 december worden afgerond.

 

"Er is tot op heden geen stakingsactie aangekondigd in Frankrijk en de onderhandelingen zijn gaande", zei een woordvoerder van easyJet voorafgaand aan de vergadering aan Reuters. Een vertegenwoordiger van de SNPNC zei echter dat als easyJet zijn eisen niet accepteert, een staking "onvermijdelijk" is.

 

De Franse werknemers van de Britse budgetluchtvaartmaatschappij eisen een verhoging van ten minste 8% om de stijgende inflatie te compenseren, evenals een verhoging van de kosten van hun zorgpremie, aldus de SNPNC-woordvoerder. Een woordvoerder van easyJet weigerde zijn bod te bevestigen.

 

De Franse inflatie bedroeg in november 7,1%, terwijl easyJet een verhoging van minder dan 6% had aangeboden, zei de vertegenwoordiger.

 

De vakbonden willen ook een kerstbonus zoals die wordt betaald aan andere easyJet-werknemers in het hele continent.

 

Franse arbeiders, die in plaats daarvan een eerder dit jaar overeengekomen uitbetaling van € 300 zullen ontvangen, zeiden dat hen werd verteld dat ze zouden moeten afzien van een grotere bonus.

 

EasyJet heeft gezegd dat als de onderhandelingen eindigen in een stakingsactie, het concessieaanbiedingen die tot nu toe zijn gedaan, zal intrekken, zo blijkt uit een e-mail die op 30 november naar de vakbond is gestuurd, naar verluidt gezien door Reuters.


 

De e-mail werd verzonden in de aanloop naar de gesprekken en herhaalde de onderhandelingspositie van easyJet, eraan toevoegend dat Franse arbeiders niet zijn ontslagen ondanks een inkrimping van de vloot.

 

Bron: www.travelweekly.co.uk



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.