Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 13 december 2022 @ 04:58 door Travelboy , 250 keer bekeken

Een juridisch geschil tussen de budgetluchtvaartmaatschappij en toezichthouders over vluchten die niet van start gingen vanwege stakende piloten is beëindigd, waarbij Ryanair ermee instemde de passagiersrechten te handhaven.

 

Ryanair heeft ermee ingestemd om compensatie te betalen aan de slachtoffers van de annuleringen als gevolg van stakende piloten in 2018.

 

Passagiers die getroffen zijn door vertragingen of korte annuleringen van hun vlucht tijdens de stakingsactie van vier jaar geleden, kunnen nu compensatie claimen bij Ryanair, en ze zijn aangemoedigd om dit te doen door de Britse luchtvaartautoriteit, de Civil Aviation Authority (CAA).

 

De low-cost luchtvaartmaatschappij heeft een rechtszaak van het Hooggerechtshof ingetrokken en daarmee een einde gemaakt aan het geschil over compensatie voor passagiers die getroffen zijn door geannuleerde vluchten als gevolg van stakingen.

 

Ryanair had een beslissing van het Hof van Beroep aangevochten waarin werd geoordeeld dat de stakingsactie geen "buitengewone omstandigheid" was en dat schadevergoeding verschuldigd was.

 

Volgens Ryanair is eind vorige maand een akkoord bereikt tussen de toezichthouder en de luchtvaartmaatschappij.

 

De schikking van 30 november kwam overeen om een einde te maken aan het "juridische geschil over passagiersrechten", aldus een woordvoerder.

 

"De resolutie die is bereikt tussen Ryanair en de CAA is in overeenstemming met een recente uitspraak van het Hof van Justitie van de EU over door vakbonden geleide stakingen, waardoor een uniform niveau van passagiersrechten in de EU en het VK wordt gewaarborgd", voegde de woordvoerder eraan toe.

 

Ook Nederlandse en Belgische piloten hebben meegedaan met deze acties

 

bron: www.sky.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.