Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 31 december 2022 @ 13:36 door Travelboy , 220 keer bekeken

Het Ryanair-personeel op de luchthaven van Charleroi staakt vanaf vrijdag drie dagen lang. Hoewel dertig procent van de vluchten op de eerste dag van de staking wegvalt, worden er wel nog uitgevoerd. Volgens vakbondsman Didier Lebbe liet de directie cabinepersoneel overkomen van andere Europese basissen om de staking te breken.

 

De vakbond was op voorhand beducht voor de inzet van buitenlands personeel. Lebbe meent dat er vrijdagochtend van de vijftien toestellen die op Charleroi gestationeerd zijn zes werden bemand met cabinepersoneel afkomstig van andere basissen. De piloten dreigden er donderdagavond nochtans mee dat ze ook het werk zouden neerleggen als de directie op die manier de actie zou proberen te omzeilen. Dat dreigement werd vrijdagmiddag nog niet hard gemaakt.

 

Lebbe reageert wel tevreden op de mobilisatie van het Belgische personeel. Volgens de vakbondsman nemen tussen de 150 en 200 Ryanair-medewerkers in Charleroi aan de actie deel. Vrijdagochtend was een zestigtal heen-en-terugvluchten geschrapt, al kan dat aantal in de loop van de dag evolueren.

 

Lebbe verwacht dat de onvrede de volgende dagen nog zal toenemen, met mogelijk nog meer vluchten die worden geschrapt. ‘Bij Ryanair zijn er veel nieuwkomers en het is altijd moeilijk om hen te mobiliseren. Niettemin krijgen we echo’s vanaf de werkvloer dat er een kans bestaat dat ze betrokken zullen worden en de mobilisatie volgende week groter zal zijn’.

 

De in België gestationeerde stewards en stewardessen van Ryanair leggen deze kerstvakantie twee weekends op rij het werk neer: van vrijdag tot en met zondag en het weekend van 7 en 8 januari. De bonden klagen de houding van de Ierse budgetvlieger aan, die volgens hen nog altijd weigert om zijn Belgische werknemers het wettelijke minimumloon te betalen.

 

bron: www.standaard.be

 



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.