Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 09 december 2022 @ 11:22 door Travelboy , 232 keer bekeken

easyJet heeft een aantal wijzigingen aangekondigd in de uniformvoorschriften voor cabinepersoneel. Voortaan mag het korps zichtbaar tatoeages dragen bij het uniform en zij kunnen kiezen voor een ‘pronoun’ – een voornaamwoord - op hun naamspeld. Dat laatste gaat dan om de keuze voor bijvoorbeeld ‘zij/haar’, ‘hij/hem’, ‘zij/hen’ of een andere combinatie.

 

De luchtvaartmaatschappij wil – in samenspraak met Ondernemingsraad en vakbonden – met deze aanpassingen een inclusieve en respectvolle bedrijfscultuur creëren. De wijzigingen moeten bijdragen aan een werkomgeving waar bemanningsleden zich op hun best voelen en zichzelf kunnen zijn.

 

Trend in de luchtvaart


De wijziging in het tattoo-beleid is echter niet zonder voorwaarden. Zo zijn tatoeages in het gezicht of in de hals niet toegestaan en worden bijvoorbeeld uitingen van geweld of drugs-gerelateerde plaatjes ook niet geaccepteerd. easyJet komt met de nieuwe regels omtrent uniformering tegemoet aan een lang gekoesterde wens vanuit het korps cabinepersoneel en volgt daarmee een trend in de luchtvaart.


Steeds meer luchtvaartmaatschappijen versoepelen hun voorschriften met betrekking tot uniformering, ondanks het feit dat deze niet altijd eenvoudig te implementeren zijn. Er wordt immers op verschillende landen gevlogen, met verschillende inzichten en meningen over kleding, haardacht, tatoeages en diversiteit. Doorslaggevend bij easyJet was echter dat het personeel zich veilig en gesteund voelt.


.Wanneer dezelfde voorschriften gaan gelden voor het cockpit personeel is nog niet bekend

 

bron: www.vnc.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.