Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 22 december 2022 @ 00:28 door Travelboy , 209 keer bekeken

De luchthaven van Charleroi verwacht voor nu vrijdag hinder als gevolg van een actie van de politiebonden. De toegangswegen zullen worden verstoord en er zal een staking zijn bij de grenscontroles, zegt de luchthavenuitbater woensdag in een persbericht.

 

Reizigers wordt opgeroepen om minstens drie uur voor hun vlucht naar de luchthaven te komen. Ze moeten ook regelmatig controleren of er aangepaste informatie is van hun luchtvaartmaatschappij, bijvoorbeeld via sms of mail, luidt het. De actie van de bonden zou plaatsvinden tussen 8 uur en 13.30 uur, zo heeft de luchthaven van Charleroi vernomen.

 

De politiebonden voerden eerder deze week al actie in Brussel, waar ze een aantal wegen blokkeerden. Vrijdag verplaatst hun actie zich naar de luchthavens, waar ze instaan voor de grenscontroles. Volgens de socialistische vakbond is het niet de bedoeling om extra hinder te veroorzaken op Brussels Airport. Vrijdag is op Zaventem alvast de drukste dag van de kerstvakantie.

 

Met de acties protesteren de politiebonden onder meer tegen de fasering van het loonakkoord en de versnelde afbouw van de eindeloopbaanregeling voor de politie. De regering wordt verweten “haar woord te hebben gebroken”.

 

bron: www.gva.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.