Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 05 december 2022 @ 05:32 door Travelboy , 241 keer bekeken

Tot nu toe is het nog steeds verboden, om met het vliegtuig te reizen met vloeistoffen van meer dan 100 ml in je handbagage. Maar dingen kunnen snel veranderen.

 

Bij wie is er nog nooit zijn zonnebrandcrème, deodorant of flesje water in beslag genomen in een tas tijdens een veiligheidscontrole op de luchthaven? Hoewel de regels bij iedereen bekend zijn, is het iets dat dagelijks veel reizigers op luchthavens overkomt.

 

Waar komt deze regel vandaan?

 

Het verbod op vloeistoffen in handbagage dateert van 2006, toen een terrorist probeerde een vlucht op te blazen met mogelijk gevaarlijk vloeibaar materiaal. Vloeistoffen, gels en spuitbussen kunnen inderdaad gebruikt worden om tijdens de vlucht explosieven te maken.

 

Wat mogen we niet meenemen aan boord?

 

De regel is nu simpel. “Vloeibare producten zijn toegelaten in verpakkingen van maximaal 100 ml, opgevangen in een hersluitbare, doorzichtige plastic zak met een maximale inhoud van één liter”, valt te lezen op de website van Brussels Airport.

 

Dit betreft alle dranken, verzorgingsproducten (oplossing voor contactlenzen, parfum, douchegel, lak of haargel…), voeding in saus, yoghurts, hoestsiroop en zelfs Nutella!

 

Er komen nieuwe dingen aan

 

Maar dingen kunnen snel veranderen op luchthavens. De baas van een van de belangrijkste luchthavens ter wereld, Heathrow in Londen, heeft verklaard dat deze regel in 2024 zou kunnen worden afgeschaft. De reden? De opkomst van hoogtechnologische en hyperefficiënte 3D-scanners. Deze nieuwe uitrusting maakt de regel van vloeistoffen van meer dan 100 ml overbodig en maakt het ook mogelijk om uw computer of tablet niet meer uit uw tas te hoeven halen.

 

De uitrol van deze nieuwe 3D-scanner verloopt traag op Britse luchthavens. Volgens Metro UK zouden ze tot medio 2024 de tijd hebben om ze te installeren. Deze apparaten zouden ook op andere Europese luchthavens kunnen worden veralgemeend en zo een einde kunnen maken aan de "100 ml-regel".

 

Bron: www.metrotime.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.