Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 25 december 2022 @ 09:20 door Travelboy , 231 keer bekeken

Hoewel ze zonder overheidssteun niet rendabel zijn, heeft de Vlaamse regering beslist om de luchthavens van Antwerpen, en Oostende-Brugge open te houden. De Vlaamse regering heeft vrijdag een toekomstvisie op de regionale luchthavens tot 2040 uitgewerkt

 

Na een kosten-batenanalyse die de regering bestelde, waren twijfels gerezen over het voortbestaan van de luchthavens, die zonder overheidssteun niet winstgevend zijn. Het rapport toonde dat een sluiting van de drie luchthavens in 2030 bijna altijd het meest rendabele scenario is voor de maatschappij, omdat de regering dan geen subsidies meer moet geven.

 

 

In juli luidde de kritiek dat het rapport geen rekening hield met baten die niet uit te drukken zijn in monetaire termen. Zo zijn de luchthavens nuttig voor vliegopleidingen en defensie en bieden ze uitwijkmogelijkheden bij problemen op Brussels Airport.

 

De luchthavens moeten zich wel verder ontwikkelen, in de hoop dat ze rendabeler worden. Voor de luchthaven van Antwerpen ziet de regering een groeiscenario in meer lijn- en zakelijke vluchten. Voor Oostende-Brugge is naast een uitbreiding van het passagiersverkeer ook meer cargoverkeer mogelijk. Het rapport raadde eerder ook een focus op low cost carriers aan.

 

bron: www.tijd.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.