Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 30 augustus 2022 @ 00:37 door Travelboy , 64 keer bekeken

Wie niet veel wil betalen voor een vliegticket zal diep in de buidel moeten tasten voor hapjes en drankjes aan boord. De passagiersrechtenorganisatie Airhelp (www.airhelp.de) heeft ooit de snack- en drankprijzen van tien Europese low-cost airlines onder de loep genomen.

 

Niet elke luchtvaartmaatschappij staat het gebruik van alcoholische dranken toe. Passagiers van Vueling en Pegasus hoeven het alleen maar zonder mousserende wijn te stellen, terwijl de Duits-Turkse luchtvaartmaatschappij SunExpress helemaal geen alcohol aanbiedt. Over het algemeen moet u twee keer nadenken over het betalen van gemiddeld € 5,15 voor een klein blikje bier (€ 15,61/liter), € 6,15 voor een glas wijn (€ 31,13/liter) of zelfs 7, zou graag € 50 willen uitgeven (€ 37,50/liter) op mousserende wijn. Vooral Norwegian Air heeft veel te bieden op het gebied van alcohol: de Scandinavische luchtvaartmaatschappij verkoopt wijn en mousserende wijn voor € 7,50 voor 187 ml (€ 42,25/liter) en € 9,50 voor 200 ml (€ 47,50/liter). duurste.

 

De winnaar van de ranglijst met de relatief goedkoopste drankjes is het Duitse TUIfly, waar je nog steeds een knappe € 5,50 betaalt voor dezelfde hoeveelheid wijn en € 6 voor mousserende wijn. Met € 4 per blik (12,12 €/liter) is TUIfly-bier ook goedkoper dan de concurrentie. Reizigers met de Turkse luchtvaartmaatschappij Pegasus moeten het meeste geld uitgeven met € 5 voor 0,25 liter (€ 20/liter) en met Easyjet met € 6,50 voor 0,33 liter (€ 19,70/liter).

 

Het is bekend dat water de goedkoopste keuze is om je dorst te lessen. Met € 2,50 voor 0,33 liter (€ 7,58/liter) kost dit het meest bij Air Baltic en SunExpress. Als het om water gaat, is de winnaar de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air - ze rekenen slechts € 2,50 voor een halve liter (€ 5 /liter). Frisdranken in de lucht zijn ook duur: de verliezers in de ranglijst hier zijn SunExpress en Norwegian Air, waar een blikje cola van 0,25 liter € 3,50 (€ 10,61/liter) kost. De winnaar van de cafeïnehoudende frisdrank is wederom TUIfly, waar voor dezelfde prijs een halve liter (€7/liter) verkrijgbaar is.

 

Wie liever een warm drankje drinkt, kan bij Vueling het beste terecht, zowel koffie als thee. Beide kosten € 2,95 per kopje bij de Spaanse vervoerder. De duurste is koffie voor € 4 bij Eurowings en TUIfly en thee bij Easyjet voor € 3,70.

 

Wie een veganistisch dieet volgt en geen uitzonderingen wil maken als het om catering in het vliegtuig gaat, kan het beste terecht bij Eurowings, Vueling, Ryanair en Pegasus. Deze vier luchtvaartmaatschappijen bieden elk twee veganistische voedselalternatieven aan, waarmee ze op de eerste plaats in deze ranglijst staan. Er is immers een veganistische optie voor vier andere luchtvaartmaatschappijen in het onderzoek: Easyjet, TUIfly, Air Baltic en Wizzair komen op de tweede plaats. Het aanbod bij Sun Express en Norwegian valt tegen: Beide airlines bieden geen vegan opties aan.

 

Kleine snacks kosten bij alle airlines gemiddeld drie euro. De goedkoopste zijn chocoladerepen zoals Snickers, Kitkat, Twix of Toblerone met een gemiddelde prijs van € 2,43 - vier luchtvaartmaatschappijen bieden ze aan voor € 2, drie voor € 2,50, Vueling kost € 2,75 en Air Baltic zelfs 3 €. Voor de chipsklassieker Pringles moet je rekening houden met een prijsklasse van € 2,50 (Easyjet en Ryanair) tot € 3,50 (Wizz Air). Norwegian biedt in plaats daarvan OLW Lightly Salted Crisps aan voor € 3 en Vueling Salted Crispies voor € 2,75.

 

"Het is verbazingwekkend dat de prijzen voor maaltijden bij de goedkope luchtvaartmaatschappijen soms enorm verschillen", zegt Julián Navas, juridisch expert bij Airhelp. Bij een vertraagde vlucht zouden reizigers echter geen recht hebben op kortingen of zelfs gratis snacks in het vliegtuig als compensatie. "Maar dit hoort zeker bij de verplichting van de luchtvaartmaatschappijen: bij een vertraging van meer dan drie uur of een vluchtannulering zijn de luchtvaartmaatschappijen verplicht om de catering voor de getroffen passagiers te verzorgen", vervolgt de advocaat. Dit gebeurt meestal door maaltijdcheques uit te geven die kunnen worden ingewisseld bij de terminal - niet in het vliegtuig

 

bron: www.dmm.travel

 

Dit is een machine vertaling, dus het taalgebruik kan soms wat krom zijnReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.