Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 16 september 2015 @ 20:59 door Travelboy , 803 keer bekeken

Vanaf januari volgend jaar is er opnieuw een rechtstreekse verbinding tussen Brussels Airport en Larnaca. Nadat Cyprus Airways in maart 2011 de vluchten naar Brussel stopte, nam niemand de stap om de leegte op te vullen. Daar komt nu dus verandering in, want Ryanair zal vanaf 18 januari twee keer per week tussen beide hoofdsteden vliegen.

 

Op maandag en vrijdag zullen de Ieren een ochtendvlucht inleggen die om 7.05 uur vertrekt in Brussel en om 12.15 uur lokale tijd aankomt in Cyprus. Naar goede gewoonte vertrekt 25 minuten later de terugvlucht richting België, om daar om 16.00 uur lokale tijd terug aan te komen. Prijzen beginnen vanaf 19,99 euro enkele reis, maar die tarieven zullen uiteraard snel uitverkocht zijn.

 

De vluchten worden gesubsidieerd door de Cypriotische overheid, omdat zij vinden dat de route een soort Public Service Obligation is. Maatschappijen konden een aanvraag indienen voor de subsidie als ze aan bepaalde voorwaarden voldeden. Zo moesten de vluchten tot 2018 minstens twee keer per week uitgevoerd worden met een capaciteit van ongeveer vierhonderd stoelen per week. In ruil daarvoor betalen de Cyprioten een bedrag van drie miljoen euro over de periode van vier jaar.

 

bron: www.flightlevel.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.