Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 31 augustus 2015 @ 22:34 door Travelboy , 832 keer bekeken

Arkefly ziet af van een verbinding tussen Eindhoven Airport en de Antillen, omdat op de luchthaven geen 100-procentcontrole op aankomende vluchten kan worden gegarandeerd. De airline verplaatst de nieuwe vluchten daarom naar Schiphol.

 

Arkefly, dat vanaf 1 oktober verdergaat onder de naam van moederbedrijf TUI, zou per 1 november vanaf Eindhoven op Curaçao en Aruba gaan vliegen, met twee vluchten per week. De maatschappij wilde de Boeing 787 Dreamliner inzetten op de route. Aangezien er vaak sprake is van drugssmokkel uit de Antillen worden op Schiphol sinds 2003 alle passagiers en bemanningsleden na aankomst op vluchten uit dit gebied gecontroleerd: de 100-procentscontrole. Dit had op Eindhoven Airport ook moeten gebeuren, maar de overheid heeft aangegeven hiervoor niet de middelen en het personeel ter beschikking te hebben.

 

Hoewel Arkefly/TUI juridisch gezien de vluchten tussen Eindhoven en de Antillen door had kunnen laten gaan, is de afwezigheid van de 100-procentveiligheidscontrole voor de airline reden om van de nieuwe route af te zien. Bovendien is er nieuwe wetgeving in voorbereiding waarin staat dat ‘risico-vluchten’ alleen kunnen landen op luchthavens met voldoende faciliteiten. Hiermee liep TUI het risico dat de al in gang gezette verbinding later alsnog zou worden verboden. Ook wilde het bedrijf voorkomen dat Eindhoven, door de minder strenge controle, aantrekkingskracht zou uitoefenen op drugssmokkelaars.  

          

Hans van de Velde, Managing Director Arkefly zegt in een verklaring: “Wij vinden het jammer dat wij niet met onze Antillen-operatie vanaf Eindhoven kunnen starten, mede omdat de verkoop tot dusverre uitstekend was. Echter, het is natuurlijk van groot belang dat er geen ongeoorloofde zaken ons land in komen. We hebben ons laten overtuigen dat het in dat kader beter is om onze Antillenvluchten uitsluitend op Schiphol te laten landen. De overheid heeft benadrukt dat het ook andere maatschappijen niet zal worden toegestaan de route vanaf Eindhoven naar de Antillen uit te voeren. Anticiperend op nieuwe wetgeving, hebben wij daarom tot onze spijt moeten besluiten om onze voorgenomen operatie vanaf Eindhoven Airport niet aan te vangen. Natuurlijk vinden we vooral het ongemak dat deze beslissing voor onze klanten met zich meebrengt zeer vervelend, met name voor reizigers die al een boeking hebben gemaakt met vertrek vanaf Eindhoven Airport. We zullen zo snel mogelijk contact opnemen met de betreffende klanten.”

 

Arkefly – dan TUI genoemd – gaat nu vanaf 1 november twee extra vluchten vanaf Schiphol uitvoeren op de Antillen. Op woensdag en op zaterdag komt er een tweede dagelijkse vlucht bij, waarmee het totaal aantal vluchten van de carrier naar de Antillen op negen per week uitkomt.

 

bron: www.zakenreis.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.