Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 21 november 2014 @ 00:39 door Travelboy , 1096 keer bekeken

WOW, dat kun je wel zeggen! De IJslandse vliegmaatschappij WOW air heeft belangrijk nieuws voor de Nederlandse reiziger. Niet alleen wordt Amsterdam vanaf juni 2015 een vaste bestemming, in september wordt het ook mogelijk om vanuit Amsterdam, via IJsland, naar de Verenigde Staten te vliegen. Boston en Washington D.C. worden de eerste bestemmingen in de Verenigde Staten waar de low cost airline op vliegt. Wow air is hiermee de eerste trans-Atlantische low-coster vanaf Nederland.

 

Skúli Mogensen, oprichter en CEO van WOW air, “De grote interesse van de Nederlandse reiziger in IJsland is ons opgevallen. Daarom hebben wij besloten om het hele jaar door vluchten in te zetten vanaf Amsterdam naar Reykjavik.” Volgens Skúli betekent de trans-Atlantische low-cost vlucht een grote verandering voor reizigers. Het opent de markt voor een segment reizigers die voorheen dergelijke verre reizen niet konden betalen. “Bij WOW air willen we vliegen weer leuk maken, op alle mogelijke manieren. Met een fijne sfeer aan boord, maar ook met een fijne prijs.”

 
De kosten voor vluchten met WOW air zijn lager dan andere vliegtuigmaatschappijen door de unieke locatie van IJsland. Door de stop-over in IJsland kan er met kleinere vliegtuigen en minder brandstof gevlogen worden. Voor de kortere vluchten gebruikt WOW air momenteel een vloot met Airbus A320 vliegtuigen.


 
Voor de trans-Atlantische vluchten wordt de vloot aangevuld met de Airbus A321. De vliegtuigmaatschappij heeft dan ook meer dan 90% bezetting gemiddeld per vlucht. Ook kunnen de vliegtuigen bijna full-time ingezet worden naar verschillende locaties vanuit IJsland.

 

http://verkeersbureaus.infoReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.