Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 06 juli 2014 @ 03:20 door Travelboy , 1054 keer bekeken

 30-01

 

Routenieuws Jetairfly, Germanwings en Air Berlin

 

Jetairfly heeft aangekondigd te starten met vluchten naar Casablanca vanaf Luik. De verbinding Luik-Casablanca zal operationeel zijn van 30 juni tot en met 1 september, en er zal twee keer per week op maandag en donderdag naar Casablanca gevlogen worden.

 

Germanwings start op 12 april met een nachtvlucht van Keulen naar Algiers. Er wordt gestart met 2 vluchten per week.  Germanwings start vanaf 12 april met een wekelijkse vlucht op zaterdag van Dusseldorf naar Cardiff in Wales. Germanwings hervat van 2 juni t/m 29 september de vluchten tussen Keulen en Moskou met 3 vluchten per week die als red eye vlucht worden uitgevoerd

 

Air Berlin start met ingang van 7 april vanaf Düsseldorf een wekelijkse vlucht op zaterdag naar Calvi op Corsica. Ook start Air Berlin een hoogseizoen route van Keulen naar Malta

 

16-01

Ryanair start drie nieuwe routes van Eindhoven

 

In april voegt Ryanair drie nieuwe bestemmingen toe aan de lijst met bestemmingen waar je vanaf Eindhoven Airport naartoe kunt vliegen: Murcia, Corfu en Venetië -Treviso.

 

De route van Eindhoven naar Murcia zal twee keer per week op woensdag en zondag worden gevlogen. De route naar Corfu zal één keer per week op vrijdag worden gevlogen. De route naar Venetië zal drie keer per week op dinsdag, donderdag en zaterdag worden gevlogen.

 

In het totaalaanbod van steden die vanaf Eindhoven Airport bereikbaar zijn, is de Spaanse stad Murcia de enige nieuwe bestemming. Transavia vliegt namelijk al vanaf Eindhoven naar Corfu en Venetië (Marco Polo Airport).

 

Bron: www.dichtbij.nl

 

13-01

 

Nieuwe Italiaanse routes voor Transavia

 

Vanaf april doet Transavia vanuit Amsterdam twee nieuwe Italiaanse low cost bestemmingen aan, Bari en Catania, met respectievelijk drie en vijf retourvluchten per week. Daarnaast start Transavia naast hun vluchten vanaf Rotterdam  ook met zeven vluchten per week vanaf Amsterdam naar Rome.  Verder wordt het aantal wekelijkse vluchten van en naar Napels en Verona uitgebreid. Buiten Italië vliegt Transavia vaker dan tot nu toe was gepland op Sevilla, Casablanca en Porto.

 

Dat worden wel erg veel vluchten naar Catania. Het Italiaanse Air One start ook met vluchten tussen Amsterdam en Catania en Ryanair doet dit vanaf Eindhoven. Transavia had overigens al (veel duurdere) vakantievluchten op Catania. Ryanair vliegt al vanaf Maastricht op Bari en vanaf Eindhoven op het vlakbij Bari gelegen airport van Brindisi

 


09-01

 

Wizzair ook van Charleroi naar Skopje

 

Soms mis je een route-aankondiging. Maar daarom ga ik hem nu wel melden.  Vanaf 2 april vliegt Wizz Air van Charleroi naar de Macedonische hoofdstad Skopje. Er zijn twee vluchten per week op woensdag en zondag.

 

Wizzair vliegt al vanaf Eindhoven en Dortmund op Skopje. In april starten er ook vluchten vanaf Keulen.

 
06-01

 

Ryanair boycot Marokko

 

Ryanair heeft besloten om Marokko te gaan boycotten omdat Marokko een luchtvaarttaks gaat invoeren. Ryanair heeft besloten om 30 lijnen met ingang van de zomerdienstregeling te sluiten. Gelukkig blijven de gevolgen voor onze regio beperkt maar de gevolgen voor de toeristische industrie in Marokko zijn desastreus. Ook Easyjet is op dit moment zijn routes naar Marokko aan het heroverwegen.

 

Marokko had vorige maand aangekondigd dat er een nieuwe belasting van €9 op economy class passagiers op  internationale vluchten wordt aangekondigd. Geconfronteerd met deze belasting heeft Ryanair besloten dat veel routes niet meer rendabel zijn en dus worden beëindigd.

 

Vanaf Eindhoven en Weeze sluit Ryanair zijn route naar Agadir. Deze bestemming blijft wel bereikbaar vanaf Charleroi. Vanaf Weeze wordt ook de route naar Tanger opgeheven. Ook voor Charleroi, vanwaar Ryanair naar veel Marokkaanse bestemmingen vliegt blijft de schade beperkt. De enige route die sneuvelt is Essaouira.

 

Bron: www.leconomistemaghrebin.com en eigen research

 

05-01

 

En weer sneuvelt er een Ryanair route vanaf Eindhoven

 

Ryanair blijft routes schrappen vanuit onze regio. Het laatste slachtoffer in de lange rij is de route van Eindhoven naar Bordeaux. Met ingang van de zomerdienstregeling eind maart stopt Ryanair met deze route.

 

Gelukkig start Easyjet met ingang van de zomerdienstregeling met vluchten vanaf AmsterdamReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.