Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 06 september 2022 @ 18:03 door Travelboy , 334 keer bekeken

De Roemeense luchtvaartmaatschappij Blue Air heeft aangekondigd dat het haar activiteiten opschort tot 12 september 2022, nadat een besluit van de minister van Milieu van het land om alle bankrekeningen te blokkeren, het bedrijf verhindert zijn kosten te dekken.

 

Als gevolg van een onvoorziene situatie die bestaat uit de inbeslagname van alle rekeningen van de onderneming Blue Air Aviation SA door het ministerie van Milieu, is Blue Air niet in staat om de huidige kosten te betalen die nodig zijn voor de uitvoering van dagelijkse vluchten. is gedwongen om alle geplande vluchten vanaf Roemeense luchthavens stop te zetten tot maandag 12 september 2022, meldt het bedrijf.

 

Alle vluchten van 6 september die gepland zijn om van buiten Roemenië naar een luchthaven in Roemenië te vliegen, zullen hun geplande route voltooien, voegde Blue Air eraan toe.

 

Deze opschorting vindt plaats in het midden van onderhandelingen tussen investeerders en het management van Blue Air, omdat het bedrijf wanhopig probeert meer financiering beschikbaar te krijgen na jaren van verliezen, geaccentueerd door de COVID-crisis.

 

Het conflict tussen Blue Air en de Roemeense staat begon maanden geleden, toen de autoriteit voor consumentenbescherming het bedrijf ter verantwoording riep voor opeenvolgende annuleringen van vluchten, waardoor honderden passagiers strandden.

 

Bron: www.aviacionline.com

 

PS van de redactie: Ik neem aan dat dit een voorbode voor een faillissement is. Als Blue Air echt failliet is, dan kan je gebruik maken van de aankoop-garantieregeling van je creditcard

 

PS2:Dit is een machine vertaling dus het Nederlands kan wat krom zijn.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.