Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 05 november 2018 @ 16:13 door Travelboy , 980 keer bekeken

De gevolgen van een sluiting van de Ryanair-basis voor Eindhoven Airport zijn beperkt. Vrijkomende 'slots’ worden later in het winterseizoen ingevuld door Transavia en Wizzair. Door het vertrek van de op Eindhoven gestationeerde Boeings van Ryanair verdwijnen vijf bestemmingen uit het pakket, aldus Airport-directeur Joost Meijs: ,,Het gaat dan om Bratislava, Riga, Murcia, Agadir en Barcelona Réus. Deze bestemmingen worden niet overgenomen door de andere maatschappijen.”
 
De vrijkomende slots -de ruimte in het vliegrooster om te kunnen vertrekken of landen- zijn in het winterseizoen toebedeeld aan twee andere grootverbruikers op Eindhoven Airport: Wizzair en Transavia.
 
In totaal gaat het volgens Meijs om slechts 6,7 slots per dag. ,,Dat is grofweg zes procent op het gemiddelde van 110 dagelijkse vluchten door alle maatschappijen samen. Ongeveer de helft van die 110 wordt nu gevlogen door Ryanair. Of en met welke bestemmingen Wizzair en Transavia de vrijkomende slots gaan invullen, is nu nog niet bekend.”

Meijs verwacht dat dat in elk geval niet in de eerstkomende weken of wellicht maanden zal gebeuren. ,,Op de langere termijn zullen zij waarschijnlijk wel in staat zijn om de slots in te vullen. En vanaf het zomerseizoen, dat start in april, kan Ryanair dan weer meedoen aan de verdeling.”
 
Ook volgens Ryanair heeft de sluiting van de in 2013 geopende ‘base’ niet zo heel veel gevolgen voor de reizigers: behalve de vijf genoemde bestemmingen blijft de rest van het Ryanair-pakket gehandhaafd. Alleen zullen deze dan vanaf bases in het buitenland worden bediend. Een vlucht naar Malaga bijvoorbeeld wordt dan gevlogen vanuit deze standplaats -en met Spaans personeel- naar Eindhoven en terug.
 
bron: www.ed.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.