Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 27 april 2018 @ 23:15 door Travelboy , 993 keer bekeken

 Na 2 geslaagde proefvluchten boven Europa vorig weekend, stelt Air Belgium zijn eerste vlucht naar Hongkong, die gepland stond op 30 april, toch met enkele maanden uit.
 
Twee redenen dwingen de luchtvaartmaatschappij om de start van zijn vluchten te verplaatsen naar 3 juni. “Ondanks alle inspanningen van ons team en van de Belgische autoriteiten wachten we nog steeds op toestemming van de Russische autoriteiten om door het Russische luchtruim te vliegen – wat voor vluchten naar Hongkong onvermijdelijk is. Air Belgium heeft wel tijdig alle andere vergunningen bemachtigd, maar die voor Rusland is nog niet toegekend" aldus Niky Terzakis, CEO van Air Belgium .
 
"De tweede reden is dat de onzekerheid die deze situatie met zich heeft meegebracht, in combinatie met de ingewikkelde en uitgestelde GDS-implementatie, Chinese toeristen heeft verhinderd om de weg naar onze vluchten te vinden.” klinkt het.
 
Alle getroffen passagiers zijn al geïnformeerd via e-mail en worden nog telefonisch gecontacteerd om hen excuses aan te bieden en hen alternatieven aan te reiken. Die alternatieven zijn een vlucht met een andere maatschappij, een latere Air Belgium-vlucht (met financiële compensatie) of een volledige terugbetaling.
 
"We stellen alles in het werk om voor elke passagier een oplossing te vinden" aldus Terzakis. "Dit was een moeilijke beslissing, vooral met de marktverwachtingen in ons achterhoofd. Maar we willen de belangen van de passagiers beschermen. In de tussentijd doen we er alles aan om de vergunning zo snel mogelijk te verkrijgen en ondersteunen we de touroperators zodat ze tegen 3 juni de nodige zaken in orde kunnen brengen”, besluit de CEO van de nieuwe Belgische luchtvaartmaatschappij.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.