Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 01 december 2023 @ 11:46 door Travelboy , 157 keer bekeken

Lumiwings vliegt vanaf 19 december iedere dinsdag en donderdag vanaf Maastricht Aachen Airport naar Tuzla. De luchtvaartmaatschappij voert de vluchten uit met een Embraer 195 die plaats biedt voor 118 passagiers. Lumiwings is hiermee de enige luchtvaartmaatschappij die een rechtstreekse vlucht mogelijk maakt tussen Nederland en Bosnië en Herzegovina.

 

Lumiwings richtte zich de afgelopen jaren voornamelijk op Italiaanse bestemmingen, maar wil nu ook andere delen van Europa bedienen zoals Nederland.

 

Tuzla, de derde stad van Bosnië en Herzegovina, is één van de oudste steden van Europa. Je vindt hier zoutmeren, watervallen én een strand op loopafstand van het centrum. Het is een populaire bestemming voor locals én toeristen en een prima startpunt voor een reis door Bosnië en Herzegovina.

 

Dean Boljuncic, Head of commercial development van Maastricht Aachen Airport: ‘Momenteel kun je niet rechtstreeks van Nederland naar Bosnië vliegen. Dus toen Lumiwings de wens voor een directe verbinding uitsprak, waren wij meteen enthousiast. De vraag naar directe vluchten vanuit Bosnië naar Nederland is erg groot volgens de data die wij tot onze beschikking hebben. We verwachten dat deze route met name populair is bij toeristen en eerste en tweede generatie migranten uit voormalig Joegoslavië. De vraag is er, alleen het aanbod nog niet. Daar komt vanaf december verandering in.’

 

Lumiwings voert de vluchten uit met een Embraer 195. Maastricht Aachen Airport en Lumiwings zetten in op een meerjarige samenwerking. Dit betekent dat de luchtvaartmaatschappij het hele jaar door van Maastricht Aachen Airport naar Bosnië en Herzegovina vliegt.

 

Vanaf medio december vliegt Lumiwings iedere dinsdag en donderdag tussen Tuzla en Maastricht Aachen Airport. Lumiwings is, naast Corendon en Ryanair, de derde luchtvaartmaatschappij die passagiersvluchten vanaf Maastricht Aachen Airport aanbiedt. Met Tuzla komt het totaal aantal bestemmingen voor deze winter op 4: Tuzla, Alicante, Porto en Barcelona. In de zomer telt Maastricht Aachen Airport momenteel 8 bestemmingen.

 

bron: www.maa.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.