Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 25 april 2023 @ 18:47 door Travelboy , 278 keer bekeken

JetBlue vliegt vanaf 29 augustus dagelijks tussen Schiphol en New York. Drie weken later, vanaf 20 september, volgt ook een lijndienst tussen Schiphol en Boston. Dat heeft de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij dinsdag bevestigd.


De routes werden begin april al officieel aangekondigd, maar toen kon JetBlue nog niet zeggen wanneer ze exact van start zouden gaan, behalve dan dat dit ergens aan het eind van de zomer zou zijn. De ticketverkoop is nu van start gegaan.

 

Vluchttijden New York


In de laatste twee maanden van het zomerseizoen (september en oktober) verschillen de vluchttijden tussen Schiphol en New York per dag een beetje, maar de vluchten, uitgevoerd met een A321neo LR, vertrekken zo rond tien uur 's avonds uit New York en rond half twee 's middags vanaf Schiphol.

 

Vanaf het winterseizoen gaan de vluchten naar andere, vaste tijden. Ze vertrekken dagelijks om 15 uur uit Schiphol en komen om 17:25u lokale tijd aan in New York (8 uur en 25 minuten later). In de eerste week van november en vanaf 10 maart is de aankomsttijd 18:25u. Dat komt doordat Nederland en de Verenigde Staten op andere data de zomer- en wintertijd laten ingaan.

 

De vluchten uit New York vertrekken om 22:25u lokale tijd en komen de volgende dag om 12 uur ’s middags aan op Schiphol. In de eerste week van november en vanaf 10 maart is de vertrektijd 23:25u.

 

Daarmee is het de Amerikanen gelukt om zeer gewilde vluchttijden aan te bieden. De JetBlue-vlucht uit Amsterdam zal precies tussen de twee KLM-vluchten in naar New York vertrekken, en de vlucht uit New York vertrekt een uurtje na de laatste KLM-vlucht. Ook Delta is op de route actief.

 

Vluchttijden Boston


Ook de vluchttijden naar Boston zijn nu bekend. Die vluchten vertrekken dagelijks om 11:35u vanaf Schiphol en komen om 13:53u aan. Uit Boston vertrekken de vluchten rond 20:40u in de zomer en 19:40u in de winter, met aankomst op Schiphol de volgende ochtend rond 09:35u of 08:35u. Ook hier zijn de vluchttijden begin november en in maart anders door het verschil in zomer- en wintertijd.

 

JetBlue biedt retourtickets aan vanaf 399 euro

 

Derde trans-Atlantische bestemming


Aan de komst van de routes ging een hele soap vooraf. JetBlue kon eerst geen geschikte slots krijgen op Schiphol, en vroeg het Amerikaanse ministerie van Transport om in te grijpen, maar nadat de Nederlandse rechter de Schiphol-krimp voorlopig van tafel veegde gingen de plannen alsnog door.

 

Amsterdam wordt pas de derde Europese bestemming van JetBlue, na Londen en Parijs. De Amerikanen zetten op alle trans-Atlantische routes de Airbus A321neo LR in. Die biedt plaats aan 138 passagiers, waarvan 24 in een luxe Business Class.

 

Met het toevoegen van Amsterdam aan het transatlantische netwerk is JetBlue nog niet klaar met Europa. De Amerikaanse maatschappij wil het aantal vluchten volgend jaar uitbreiden en in de jaren daarna ook meer bestemmingen aan doen. Dat zei Dave Clark, hoofd inkomsten en planning van JetBlue, vanmiddag tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

 

bron: www.reisbizz.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.