Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 22 mei 2020 @ 16:00 door Travelboy , 571 keer bekeken

Laudamotion sluit op 29 mei haar basis op de luchthaven van Wenen. Dat besluit is genomen nadat vakbond Vida niet akkoord ging met een salarisverlaging voor het personeel van het Oostenrijkse dochterbedrijf van Ryanair, zo meldt de Ierse omroep RTE. Wenen is de thuisbasis van Laudamotion.

 

Door de sluiting van de basis in Wenen verdwijnen driehonderd banen. Ryanair dreigde eerder al dat de basis gesloten wordt wanneer geen overeenkomst bereikt kan worden over een salarisverlaging voor het Weense personeel. Vida ging niet akkoord met de salarisverlaging omdat het inkomen dan lager zou zijn dan het gegarandeerde minimumloon in Oostenrijk.

 

Laudamotion, dat is ontstaan uit Airberlin-dochter Niki en twee jaar geleden door Ryanair werd overgenomen van wijlen Niki Lauda, beschikt nog over drie andere bases: in Düsseldorf, Stuttgart en Palma de Mallorca.

 

Voor de coronacrisis onderhield de maatschappij onder meer lijndiensten van Wenen naar Eindhoven en Charleroi. Laudamotion zou deze zomer ook van Maastricht naar Zadar gaan vliegen.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nl

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.