Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 22 februari 2023 @ 19:56 door Travelboy , 243 keer bekeken

Vueling bevestigd vandaag zijn samenwerking met het bedrijf WheelTug , ontwikkelaar van een innovatieve taxi-oplossing op basis van elektrische motoren die autonome bewegingen van vliegtuigen op de grond mogelijk maken. Op deze manier zal de Spaanse luchtvaartmaatschappij proberen de kooldioxide-uitstoot van haar operaties op luchthavens te verminderen, evenals de bijbehorende akoestische impact te verminderen.

 

"Partnerschappen zoals die we vandaag aankondigen met WheelTug sluiten volledig aan bij onze werkzaamheden om de efficiëntie van onze activiteiten te optimaliseren en stellen ons in staat om onze doelstellingen te blijven bevorderen, zowel op korte als op lange termijn", aldus Oliver Ifffert, directeur van Vueling-operaties.

 

Het nieuwe WheelTug-systeem

 

De innovatieve WheelTug- technologie , ontwikkeld door het gelijknamige bedrijf, bestaat uit het inbouwen van kleine elektromotortjes in de banden van het voorste landingsgestel van vliegtuigen . De energie die nodig is voor de werking ervan wordt verkregen via de hulpvoedingseenheid (APU, voor de afkorting in het Engels).

 

De piloten zijn verantwoordelijk voor het starten van het systeem en kunnen het te allen tijde besturen. Zo kan het vliegtuig autonoom taxiën, zelfs als alle motoren uitstaan .

 

Bovendien heeft de technische bemanning via een systeem van camera's en sensoren toegang tot een volledig zicht naar voren, naar achteren en naar de lagere sector van het vliegtuig. Dit maakt het mogelijk om de afhankelijkheid van de bemanning van platformpersoneel dat is toegewezen aan taken zoals push-back  vanuit de parkeerpositie, te verminderen.

 

De WheelTug-oplossing maakt het mogelijk om de akoestische impact van grondoperaties te verminderen en het brandstofverbruik te verminderen . Hierdoor neemt de uitstoot van broeikasgassen in de atmosfeer sterker af in vergelijking met taxiën met slechts één draaiende motor.

 

bron: www.aviacionline.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.