Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 15 februari 2023 @ 10:10 door Travelboy , 267 keer bekeken

In plaats van een eigen toestel te gebruiken, breidt de dochteronderneming van Lufthansa haar aanwezigheid in Europa uit door middel van een verkooppartnerschap - en zo het zuiden van het continent te versterken.

 

De goedkope tak van Lufthansa Eurowings breidt zijn aanwezigheid in Europa uit. In de toekomst gaat de luchtvaartmaatschappij samenwerken met de goedkope luchtvaartmaatschappij Volotea uit Spanje .

 

Naast de nieuw geopende bases in Praag en Stockholm in Oost- en Noord-Europa, is er nu een ideale aanvulling in het zuiden , zei Jens Bischof, CEO van Eurowings , in een videoconferentie. Volotea is sterk vertegenwoordigd in Frankrijk, Italië en Spanje.

 

De maatschap is puur een verkoopsamenwerking. Elk van de twee partners verkoopt vanaf april ook tickets voor de andere luchtvaartmaatschappij via de eigen website. "Wat we niet doen, is het delen van codes", legt Carlos Muñoz, oprichter en CEO van Volotea, uit. Dit betekent dat klanten bijvoorbeeld geen routes van de twee luchtvaartmaatschappijen kunnen combineren en hiervoor een doorlopend ticket kunnen boeken.

 

"De operationele en economische verantwoordelijkheid blijft bij de luchtvaartmaatschappij die de route bedient", aldus Bischof. Ook wordt de omzet niet gedeeld. Als klanten bijvoorbeeld een Volotea-vlucht boeken bij Eurowings, ontvangt Eurowings alleen een financiële bijdrage in de vorm van commissie.

 

Volotea lanceert ook 8 nieuwe Duitse routes. Voor onze regio van belang is de route van Bordeaux naar Düsseldorf. Route start waarschijnlijk in april, maar de exacte gegevens ontbreken op dit moment.

 

bron: www.handelsblatt.com



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.