3694 keer bekeken

Air France-KLM start met prijsvechter

 • maandag 28 januari 2013 @ 20:53
  #2
  reactie op (#1) Patrick

  Wat ik begrijp gaat het hier voornamelijk om de Franse tak van Air France-KLM, de genoemde dochterondernemingen vliegen onder de vlag van Air France. Allen hebben hun hubs op de luchthavens Parijs Charles de Gaulle, Parijs Orly en Lyon.


  Wel valt er te speculeren over het lot van KLM Cityhopper, dat sterke banden heeft met Air France RĂ©gional. Wellicht gaan zij ook een rol spelen in deze nieuwe prijsvechter, maar dat is nog niet zeker.


  Ook vraag ik me af wat er gaat gebeuren met Transavia, dat momenteel de prijsvechter van Air France-KLM is.

  smiley_flying.gif

 • maandag 28 januari 2013 @ 20:41
  #1

  PARIJS - Luchtvaartconcern Air France-KLM gaat een nieuwe regionale lowbudgetmaatschappij opzetten met de naam HOP!.

  Het nieuwe dochterbedrijf zal een vloot hebben van 98 toestellen met 48 tot 100 stoelen. Dat werd maandag bekendgemaakt.

  De nieuwe prijsvechter, ontstaan uit een samenwerking van drie regionale dochterondernemingen van Air France: Brit Air, Regional en Airlinair, gaat dagelijks 530 vluchten aanbieden naar 136 bestemmingen binnen Frankrijk en Europa.

  Met kosten vanaf 55 euro per enkele reis hoopt de nieuwe maatschappij de concurrentie aan te gaan met prijsvechters op korte en middellange routes. Andere Europese maatschappijen zoals Lufthansa kwamen eerder ook al met eigen prijsvechters.

  HOP! hoopt vanaf 31 maart operationeel te zijn.


  Bron: Nu.nl


  smiley_flying.gif