660 keer bekeken

Leuk dat nieuws over de nachttrein.....

 • donderdag 24 september 2009 @ 02:16
  #
  reactie op (#) henkcnx

  Nachttrein Enschede - Schiphol eclatant succes
    
  De nachttrein vanuit Enschede naar Schiphol loopt fantastisch. Dat meldt een enthousiaste Jimmy Vollenbroek, het brein achter de treinverbinding.


  Sinds vorige maand vertrekt elke nacht een trein van Enschede naar Schiphol, waarbij onderweg wordt gestopt Hengelo, Almelo, Deventer, Apeldoorn en Amersfoort. De belangstelling is enorm. 'We hebben nu zo'n 200 passagiers per rit op een capaciteit van 300', zegt Vollenbroek. 'De komende weken wordt dat naar verwachting nog meer.'


  Ambitie
  De NS, die het transport verzorgt, liet weten eveneens erg tevreden zijn over de treindienst. 'In september gaan we evalueren, maar ik weet wel bijna zeker dat we dit volgend jaar gaan herhalen,' zegt Vollenbroek.


  Het succes nodigt tevens uit om verder te kijken naar andere routes. 'Een goede mogelijkheid is om ook vanaf Groningen en Leeuwarden te gaan rijden,' aldus Vollenbroek. Die twee treinen kunnen dan in Zwolle aan elkaar worden gekoppeld en in Amersfoort de trein vanuit Enschede ontmoeten, waarna als één trein door te gaan naar Schiphol.


  Reclame
  Het aanvankelijke plan om via reisbureaus treintickets te verkopen werd al snel overboord gezet, wegens te veel logistieke rompslomp. 'Reizigers kopen hun kaartje nu gewoon op het station bij de automaat,' vertelt Vollenbroek. 'Wel hebben we flyers bij de reisbureaus in de regio liggen. Daarnaast merken we dat er veel mond tot mond reclame wordt gemaakt. Deze treindienst voorziet écht in een behoefte, dat blijkt wel.'


  bron: www.reisrevue.nl
   
   Dit is een bericht uit augustus


  gewijzigd op 24 september 2009 02:18 door Travelboy
 • vrijdag 26 juni 2009 @ 11:01
  #
  reactie op (#) Travelboy
  Ik woon in Hengelo waar de trein ook haat stoppen. Het is natuurlijk jammer dat het maar om 2 maanden gaat. Zal mij benieuwen of dit aanslaat bij de reizigers.

  Henk.

 • vrijdag 26 juni 2009 @ 01:59
  #
  reactie op (#) chiefoff

  Dit is een experiment. Als dit slaagt komen er vast meer verbindingen met Schiphol. Ik kan me een lijn met Nijmegen voorstellen, Groningen / Leeuwarden. Een eventuele verlenging van de huidige nachtlijn naar Dordrecht, Roosendaal en Vlissingen ,  en natuurlijk Eindhoven-Maastricht.


  We wachten af.....


  Johan
  De club over goedkoop vliegen
 • donderdag 25 juni 2009 @ 23:51
  #

  maar ik vind het jammer dat ze alleen maar Enschede opnemen.


  Waarom ook niet bv Zwolle en verder naar Groningen en/of Leeuwarden?


  Dan krijgt het noorden ook een kans.


  Grz,


  Alex
  Gewijzigd op 2009-09-24 02:16:50