Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 14 september 2022 @ 23:04 door Travelboy , 50 keer bekeken

Ryanair en OMV, het internationale geïntegreerde olie-, gas- en chemiebedrijf met hoofdkantoor in Wenen, hebben vandaag (14 september) een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend voor de levering van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) op Ryanair-luchthavens in heel Oostenrijk, Duitsland en Roemenië. Hoewel de beperkte productie van SAF een wereldwijd luchtvaartprobleem blijft, geeft dit MoU Ryanair unieke toegang om in de komende 8 jaar tot 160.000 ton (53 miljoen gallons) SAF van OMV te kopen, wat een besparing van meer dan 400.000 ton CO2-emissies oplevert.

 

Deze mijlpaalovereenkomst toont aan dat Ryanair zich blijft inzetten voor een SAF van 12,5% tegen 2030 en de ambitie van de luchtvaartmaatschappij om tegen 2050 een netto-nuluitstoot te bereiken. Ryanair heeft al aanzienlijke vooruitgang geboekt in de richting van zijn milieudoelstellingen door zijn investering van $ 22 miljard in zijn nieuwe Boeing 737 'Gamechanger' vloot, die 16% minder uitstoot en 40% minder geluid produceert.

 

Thomas Fowler, directeur duurzaamheid van Ryanair, zei vanuit Wenen:

 

“SAF speelt een sleutelrol in onze Pathway to Net Zero-decarbonisatiestrategie, waarin we ons hebben gecommitteerd om ons gebruik van SAF de komende jaren te vergroten – een toezegging dat deze deal met OMV verder zal helpen. OMV is een belangrijke partner voor Ryanair in Oostenrijk, Duitsland en Roemenië en we kijken ernaar uit om dit partnerschap uit te breiden als Europa's grootste luchtvaartgroep."

 

Nina Marczell, OMV Vice President Aviation, Fuels Distributors & Public Sector:

 

“We zetten ons in om onze eigen ecologische voetafdruk te verkleinen en onze klanten te ondersteunen bij het verkleinen van die van hen. Dit Memorandum of Understanding is een geweldige kans om de duurzaamheidsinspanningen van beide bedrijven te versnellen. Duurzame vliegtuigbrandstof vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk en we zijn verheugd om samen te werken met een sterke partner als Ryanair en oplossingen te bieden voor de duurzame ontwikkeling van de luchtvaartindustrie.”

 

bron: Ryanair . Let op dit is een Google Translate vertaling. Het Nederlands kan dus soms wat krom zijnReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.