Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 28 juli 2022 @ 02:08 door Travelboy , 134 keer bekeken

De vakbonden van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair -USO en Sitcpla- hebben van 8 augustus tot 7 januari 2023 nieuwe stakingen in Spanje aangekondigd. Er wordt dan steeds gestaakt van maandag tot donderdag.


De stakingen gaan door omdat de directie weigert om de dialoog met hen aan te gaan. De vakbonden wijzen erop dat Ryanair niet de minste poging tot toenadering tot hen heeft getoond, maar openlijk heeft verklaard te weigeren een dialoog aan te gaan met de gekozen vertegenwoordigers van haar bemanningsleden, zoals in een persbericht is aangegeven.

 

Daarom zien zij zich gedwongen de staking voort te zetten en nieuwe data uit te roepen. Deze nieuwe oproep tot staking bij Ryanair is een reactie op de eis van de werknemers dat de wettelijke minimumvoorschriften van de Spaanse arbeids- en vakbondswetgeving worden toegepast op al het cabinepersoneel dat aan boord van de Ryanair-vliegtuigen en op de tien Spaanse bases werkt.

 

Strijd voor fundamentele arbeidsrechten

 

Dit vertaalt zich in de toepassing van fundamentele arbeidsrechten, waarover niet kan worden onderhandeld, zoals 22 werkdagen jaarlijkse vakantie per jaar; 14 wettelijk vastgestelde feestdagen; de naleving van de wet op de preventie van beroepsrisico's; de toekenning van wettelijke voogdijrechten; de vermindering van de arbeidsduur en de arbeidstijdverkorting; betaling van de lonen van vóór de pandemie, zoals eerder bepaald door het Nationale Hooggerechtshof; stopzetting van de werving van werknemers via illegale overplaatsing, wat ook al is veroordeeld door het Nationale Hooggerechtshof, en respecteren van de legitieme uitoefening van het stakingsrecht van de werknemers.

 

Terugplaatsing stakers

 

Ook eisen zij de onmiddellijke herplaatsing van de elf werknemers die tijdens de vorige stakingen in juni en juli zijn ontslagen omdat zij de staking steunden, wat als een grondwettelijk recht wordt beschouwd. En ten derde eisen zij de opschorting en afsluiting van alle disciplinaire procedures tegen ongeveer 100 werknemers wegens de vorige stakingen.

 

Leed van annuleringen en vertragingen voor passagiers

 

Deze nieuwe onderbrekingen zullen annuleringen en vertragingen blijven veroorzaken om de onderneming onder druk te zetten om aan tafel te gaan zitten en te onderhandelen. De staking zal de luchthavens van Madrid, Barcelona, Málaga, Palma de Mallorca, Alicante, Sevilla, Ibiza, Valencia, Girona en Santiago de Compostela treffen.

 

Een overzicht van de aangekondigde stakingsdata:

 

Rekening houdend met het systeem van stakingen in de komende maanden, zullen dit de dagen zijn waarop de staking van invloed zal zijn:

 

Augustus

- Van 8 tot 11 augustus

- Van 15 tot 18 augustus

- 22 tot 25 augustus

- 29 augustus tot 31 augustus

 

September

- 1 september

- 5 tot 8 september

- 12 tot 15 september

- 19 tot 22 september

- 26 tot 29 september

 

Oktober

- 3 tot 6 oktober

- 10 tot 13 oktober

- 17 tot 20 oktober

- 24 tot 27 oktober

- 31 oktober

 

November

- 1 tot 3 november

- 7 tot 10 november

- 14 tot 17 november

- 21 tot 24 november

- 28 tot 30 november

 

December

- 1 december

- 5 tot 8 december

- 12 tot 15 december

- 19 tot 22 december

- 26 tot 29 december

 

Januari

- 2 tot 5 januari


bron:  https://inspanje.nl/

 

 

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.