Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 27 juli 2022 @ 01:51 door Travelboy , 118 keer bekeken

Met het oog op de aangekondigde eendaagse waarschuwingsstaking door het grondpersoneel van Lufthansa op woensdag, bereiden de getroffen luchthavens in Keulen en Düsseldorf in Noordrijn-Westfalen zich voor. Düsseldorf Airport, de grootste in Noordrijn-Westfalen, verwachtte "ernstige waardeverminderingen". Keulen/Bonn Airport daarentegen verwachtte nauwelijks effecten.

 

De grootste luchtvaartmaatschappij in Noordrijn-Westfalen, Eurowings, verklaarde dat werd aangenomen dat de vluchtuitvoering in het hele netwerk grotendeels normaal zou zijn. Vanwege de waarschuwingsstaking van Verdi op woensdag annuleerde Lufthansa bijna het hele programma op haar Duitse hubs in Frankfurt en München.

 

Volgens Verdi werken bijna 150 medewerkers op de grond in Düsseldorf in de stakingsgebieden. Ook getroffen is de Lufthansa-dochter Leos, die namens verschillende luchtvaartmaatschappijen in Düsseldorf 70 tot 80 procent van de zogenaamde push-backs op zich neemt. De vliegtuigen worden teruggeduwd van de parkeerpositie zodat ze naar de startbaan kunnen taxiën. Eurowings heeft in Düsseldorf voldoende vervangingscapaciteit veiliggesteld, aldus de luchtvaartmaatschappij.

 

In de cao-onderhandelingen voor een hoger salaris heeft Verdi opgeroepen tot een waarschuwingsstaking op verschillende luchthavens in het hele land van woensdag van 03.45 uur tot donderdag om 6.00 uur. De vakbond zei dat ze uitgingen van een goede deelname aan de staking.

 

bron: www.aero.deReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.