Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 22 juli 2022 @ 22:50 door Travelboy , 164 keer bekeken

Ryanair schrapt komend weekend minstens 82 vluchten die zouden vertrekken of aankomen in België. Belgische piloten hebben aangekondigd dan te gaan staken. De annuleringen raken volgens Ryanair ruim 13.000 passagiers.

 

Van de tweehonderd vluchten van en naar luchthaven Charleroi gaan er 62 niet door, meldt de vliegmaatschappij. Op Brussels Airport, vanouds bekend als Zaventem, worden twintig van de zestig vluchten geannuleerd. De overige kunnen doorgaan omdat ze met een niet-Belgische bemanning vliegen.

 

De piloten en ook het cabinepersoneel van Ryanair voerden al eerder actie. Ze zijn ontevreden over de arbeidsvoorwaarden.

 

De Belgische regering roept getroffen reizigers op om een schadevergoeding van de Ierse prijsvechter te eisen. Ze kunnen hun geld terugkrijgen of met een latere vlucht mee en daarbovenop een vergoeding van 250, 400 of 600 euro krijgen, zegt staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker.

 

Ryanair kan zich niet beroepen op overmacht, zegt de staatssecretaris. Ze wijst erop dat werkgevers volgens de rechter stakingen in principe moeten kunnen opvangen.

 

bron: www.transport-online.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.