Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 18 juli 2022 @ 00:04 door Travelboy , 154 keer bekeken

Eindhoven Airport verwacht dat de drukte en extreem lange wachttijden op de luchthaven nog vier maanden zullen duren. "De overlast zal nog tot de herfstvakantie, eind oktober, aanhouden", zegt directeur Roel Hellemons zaterdag in Het Financieele Dagblad. "We moeten realistisch zijn."

 

De luchthaven heeft een groot tekort aan beveiligers en dat probleem is niet in een paar weken opgelost, aldus de directeur in het FD. Er worden voorlopig tientallen assistenten ingezet om de reizigers buiten de terminal te informeren over de vertragingen.

 

Personeelstekort


Volgens Hellemons ben je normaal gesproken in een kwartier door de beveiliging. Nu duurt het twee tot vier uur, wat leidt tot stress onder de reizigers. Vorig weekend misten veel vakantiegangers hun vlucht door het personeelstekort. Van elke drie vluchten zijn er deze maand twee vertraagd.

 

Als de crisis voorbij is, wil de directie 200 miljoen euro investeren in de terminal en de bouw van een derde parkeergarage. Het gaat om een uitbreiding met ruim 3200 plekken, tot circa 8700.

 

bron: www.omroepbrabant.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.