Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 30 juni 2022 @ 00:51 door Travelboy , 141 keer bekeken

TUI verplaatst de komende zomer enkele tientallen vluchten van Schiphol naar Luik, in Wallonië.

 

Eerder werd al bekend dat de airline geen reizigers hoeft teleur te stellen. De maatschappij kan een relatief groot deel van haar geplande vluchten uitvoeren vanaf Schiphol. Vanwege de capaciteitsproblemen op de luchthaven verplaatste TUI al enkele vluchten naar het Rotterdamse Zestienhoven.

 

Groningen


Er werd verwacht dat TUI ook vluchten naar Groningen Airport Eelde zou verplaatsen. Dit ging echter vanwege de beperkte openingstijden van Eelde niet door. Vanaf Groningen mag uitsluitend tussen 06:00 uur en 23:00 uur gevlogen worden. Deze tijden zijn te krap voor het zomerschema van het reisconcern.

 

TUI


Alhoewel de keuze voor Luik opmerkelijk lijkt, is dat niet het geval. TUI België is al actief op de luchthaven van Luik, waardoor het relatief eenvoudig is vluchten naar deze luchthaven te verplaatsen. Daarnaast vinden er vanaf Luik erg veel nachtvluchten plaats waardoor de vakantievluchten vroeg kunnen vertrekken en laat kunnen terugkomen.

 

Luik


De luchthaven van Luik wordt primair gebruikt voor vrachtvervoer. Het vliegveld bedient veel intercontinentale vrachtvluchten en geldt als een belangrijke hub voor maatschappijen als FedEx en ASL Airlines Belgium. Normaliter vertrekken er vanaf het vliegveld slechts enkele passagiersvluchten per dag, voornamelijk uitgevoerd door TUI België.

 

bron: www.upinthesky.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.