Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 28 juni 2022 @ 21:21 door Travelboy , 146 keer bekeken

Reizigers kunnen binnenkort rechtstreeks met de bus van Nijmegen naar Airport Weeze en terug. Het regiobestuur van Kreis Kleve is daarmee akkoord gegaan. De verbinding moet volgend jaar worden gerealiseerd.

 

De bus rijdt straks van Nijmegen, via Kranenburg en Goch naar de luchthaven Weeze. Hij stopt onderweg bij zeven haltes en gaat dan nog door naar de populaire bedevaartsplaats Kevelaer. Op dit moment rijdt er grensoverschrijdend in de regio Nijmegen alleen een bus naar Kleef (en door naar Emmerik). Dat is de SB58 (Schnellbus 58), ook wel de ‘Duitse bus’ genoemd.

 

De Duitse politiek spreekt van een ‘historisch besluit’. Niet alleen vanwege de nieuwe lijndienst Nijmegen-Weeze, maar vanwege het totale pakket aan maatregelen om het busvervoer in de regio Kleef, waar een dikke 300.000 mensen wonen, op te krikken. Doel: mensen vaker met het openbaar vervoer laten reizen. Nu de politiek er een klap op heeft gegeven, kunnen de plannen verder uitgewerkt gaan worden.


Eerste serie

 

Een eerste serie maatregelen, meer bussen, wordt al dit jaar ingevoerd. Een tweede serie, waaronder de verbinding Nijmegen-Weeze, staat voor volgend jaar op het programma. Nu nog is eigenlijk de enige reële optie om met de auto (zo’n 45 minuten rijden vanaf Nijmegen) naar Weeze te gaan

 

bron: www.gelderlander.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.