Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 21 juni 2022 @ 00:15 door Travelboy , 157 keer bekeken

Ondanks de huidige staat van de markt lijkt de adoptie van cryptocurrencies niet te stoppen. Een budget-vliegmaatschappij van Spaanse bodem, Vueling, heeft namelijk vandaag bekend gemaakt dat zij vanaf het begin van 2023 betalingen in de vorm van bitcoin (BTC) zullen gaan accepteren.


Vueling omarmt bitcoin

 

Om de betalingen te kunnen faciliteren heeft Vueling een samenwerking gesloten met BitPay. Dit bedrijf is een van de grootste aanbieders van infrastructuur voor crypto betalingen ter wereld. Door deze samenwerking kan Vueling vrij eenvoudig klanten in staat stellen om voor hun tickets te betalen met bitcoins op de website.

 

Om de betalingsinfrastructuur te bouwen die nodig is gaat de luchtvaartmaatschappij ook samenwerken met Universal Air Travel Plan Incorporated (UATP). Dit is ook een aanbieder van betalingsnetwerken, maar zij zijn specifiek toegespitst op de reisbranche.

 

Een topman bij Vueling, Jesús Monzó, had in een officieel persbericht het volgende te zeggen over de keuze om bitcoin als betaalmiddel te accepteren:

 

    “Met deze overeenkomst bevestigt Vueling opnieuw haar positie als digitale luchtvaartmaatschappij. We zijn erg blij dat we in BitPay de beste partner hebben gevonden om onze klanten de mogelijkheid te bieden om transacties met cryptocurrencies uit te voeren met de grootste veiligheid en betrouwbaarheid.”

 

Vliegen met BTC: Een primeur in Europa

 

Elders in de wereld hebben hier en daar al wat luchtvaartmaatschappijen de stap genomen om crypto betalingen te accepteren. De grootste en bekendste hiervan is waarschijnlijk Emirates. Dit prestigieuze bedrijf maakte in mei van dit jaar bekend dat zij bitcoin betalingen zouden gaan aanbieden.

 

Vueling wordt met het plan om bitcoin als betaalmiddel te omarmen de eerste budget-luchtvaartmaatschappij van zijn soort in Europa. Klanten kunnen waarschijnlijk ergens vanaf het eerste kwartaal van 2023 betalen met bitcoin.

 

    “Het aanbieden van cryptocurrency als een vorm van betaling aan het kopende publiek is een must in dit digitale tijdperk van betalingen. UATP en BitPay zijn een partnerschap aangegaan om deze optie naar de luchtvaartindustrie te brengen en komt hiermee tegemoet aan de stijgende vraag van Vueling’s klanten om met cryptocurrency te betalen.”

 

bron: www.crypto-insiders.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.